Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 318. rész.

Hirdetés

Ízlelgesd csak a szavakat: Érzés, Értés, Érintés. Ér, ér, ér! Ami nem érint meg, azt nem érted, nem is érzed igazán! És nem is szereted.

,,Ami nem érint meg, azt nem érted, nem is érzed igazán!”FORRÁS: SHUTTERSTOCK

Nagy titok ez! Hogy amikor a férfivá vagy nővé születünk, nemcsak a nemünk esik szét, hanem a lelkünk képességei is. És amíg ez nem áll össze újra, hiányozni fog a Teljesség. Ha valaki nem ért meg téged, nem is érezhet igazán! Van benned valami, amit nem elég megérezni – érteni is kell. És amíg nem érint meg valaki, nem is érzed, nem is érted igazán. Azt se, hogy szeret.

Az ölelést, a szexet úgy hívja a Biblia: megismerés. Amikor beléd bújok, s te befogadsz, akkor kezdjük megismerni egymást, igazán. Férfi, ha igazán ölelt egy nőt, olyan titkot is megtud róla, melyet nem tudhat az, aki még nem ölelte őt. És egy nő is az ágyban tudhatja meg a legnagyobb titkokat egy férfiről. Nem csak testi, lelki titkokat is.

Hirdetés

De ezen túl: egy buta embert nehéz szeretni. Szánni lehet, bosszankodni is miatta. Szeretni nehéz. És akinek az érzésvilága sivár, akinek a szíve szegény, hiába okos – nem lehet szeretni, igazán. Nincs visszhangja benne hangodnak. És ha valakit lelkileg is érzel, és érted a gondolatait is, de mondjuk, iszonyodsz az érintésétől – nem szereted őt igazán.
Kutyád is várja a simogatást. És milyen hálás érte! Sok mindent ért belőled.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Müller Péter: “Egy buta embert nehéz szeretni”
error: Content is protected !!