Édes­anyja min­dent meg­tesz Gré­ti­ért, de ez azt je­lenti, hogy saját éle­tét hát­térbe kell szo­rí­ta­nia.

Hirdetés

Eddig senkinek nem beszéltek arról Erdei Zsolték, hogy négyéves koraszülött kislányuk hiperaktivitással és idegrendszeri problémákkal küzd.

Fotó: Korponai Tamás

Az egész ország drukkolt Erdei Zsoltéknak. Először négy évvel ezelőtt, amikor Madár kislánya, Gréti idejekorán, hat hónapra, 900 grammal látta meg a napvilágot, majd tavaly májusban, amikor koraszülött kisfia, Vilmoska jött a világra 1480 grammal. Mind a két alkalommal nagy volt az ijedelem, hiszen a gyerekek egészsége mellett az anyuka állapota is kérdéses volt. Rékán életmentő műtétet hajtottak végre Gréti születésekor.

Nincs rendben

Hirdetés

Szerencsére a gyerekek mind a ketten megerősödtek és kikerültek a kórházból, de idővel kiderült, hogy a kislánnyal nincs minden rendben. Réka a -nak őszintén beszélt a helyzetükről, ahogy azt is elárulta, Gréti miatt képtelen társasági életet élni.

„A kislányomnak éretlen idegrendszere van. Érezhetően más a gyerek, kicsit később érik, lassabban reagál, az izomzata is lassabban fejlődik és nehezen tud koncentrálni. Ez betudható annak, hogy koraszülöttként jött a világra”

– kezdte Réka, aki imádja a kislányát, de néha lefárasztja, hogy fél szemmel mindig rá kell figyelnie. Ez pedig abból a szempontból különösen aggasztó lehet, hogy Vilike is koraszülöttként jött a világra, ez a fajta hiperaktivitás pedig náluk sokkal nagyobb eséllyel jelentkezik.

Kikészülhet az idegrendszere

A lányom egy perc nyugtot nem hagy nekem. Orvosilag megállapították, hogy ingerkereső.

Mivel minden időt együtt töltünk, én vagyok számára a legimpulzívabb személy a családban, így az ingert tőlem kapja. Mostanában javult kicsit a helyzet, már oviba jár. Miután onnan hazajön, aludnia kell, különben kikészülne az idegrendszere. Nem vitás, hogy Grétinek majd terápiára kell járnia. Vízi terápiára, lovas terápiára, mert ezek segítik abban, hogy a koraszüléssel járó lemaradását bepótolja

– mondta az édesanya, aki tudatosan készül a jövőre.

ripost

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Őszinte val­lo­más: Te­rá­piás ke­ze­lésre szo­rul Ma­dá­rék ko­ra­szü­lött lánya
error: Content is protected !!