Hosszú Katinka hazatért Miamiból. Nem egyedül volt kint, elkísérte a 28 éves klasszist edzőpartnere, az öt évvel fiatalabb Dudás Dániel. Az Iron Lady férje tudhatott kettejük útjáról.

A Bors információi szerint Katinka kedd este érkezett meg Miamiból. Miután a lapok hetek óta a válságba jutott házasságáról cikkeznek, kerülni akarta a felhajtást. Rá­adásul nem vetett volna rá jó fényt, ha fénykép készül arról, ahogy egy másik férfi társaságában lép ki a ferihegyi terminálból, ezért kikerülte a találkozást az újságírókkal.

Hirdetés

A magyar úszósportban számos példát találunk arra, hogy kiváló női sportolók férfi edzőpartnerrel készülnek, hogy minél jobban tudják fokozni a teljesítményt. Az olimpiai ezüstérmes Gyarmati Andrea például Füleki Andrással készült.

Ugyanis nem egyedül volt az Egyesült Államokban. Vele tartott edzőpartnere, az Iron Aquatics másik sportolója, Dudás Dániel. Még a Katinka klubjában úszó gyerekek szülei is tudtak arról, hogy Katinka Dudással ruccant át a tengerentúlra, így a háromszoros olimpiai bajnok férjének, Shane Tusupnak is tisztában kellett lennie ezzel.

Dudás tavaly januárban csatlakozott a Iron Aquaticshoz, kifejezetten azért, hogy Katinka edzésmunkáját segítse. Eredményei nincsenek (egy rövid pályás ob-győzelme van 1500 gyorson, meg normál medencében egy ob 2. helyezése), így inkább azért eshetett rá a választás, mert a két úszó kapcsolata régebbre nyúlik vissza, a klub sajtósa anno azt mondta a Borsnak, a kaposvári fiú régi ismerőse Katinkának.

Felkészülési időszakban megesik, hogy tíz órát vannak együtt a medencében © Facebook

Egy válságba jutott kapcsolat idején az ember a család és a barátok segítségére számíthat, és Dudás pontosan tudhatja, Katinka min megy most keresztül. Ettől még vannak, akik kétkedve néznek kettősükre.

Hirdetés

– Furcsa számomra, hogy edzőpartnerek együtt töltik a szabad­idejüket, hiszen a versenyidőszakban napi tíz órát közösen tréningeznek – mondta egy neve elhallgatását kérő informátor.

AZ EB ELŐTT KEZDŐDTEK A GONDOK

2017. december 13.: Shane fejfájásra hivatkozva nem kíséri el feleségét a dániai rövid pályás Eb-re

2017. december 24.: Kiderül, külön töltötték a karácsonyt

2017. december 27.: A pletykák szerint válságba jutott a házasságuk

2017. december 29.: Katinka közleményben tudatja, valóban nehéz időszakon megy át kapcsolatuk

2017. december 29.: A Zürichbe tartó repülőn látják Katinkát, később kiderül, Miamiba utazott az Iron Lady

2018. január 3.: Kiderül, Hosszú nem egyedül utazott, vele tartott edzőpartnere, Dudás Dániel is

Katinka az év ezen szakaszában általában már megkezdi a felkészülést, ám a mostani útjának nem ez lehetett a célja. Már csak azért sem, mert edző nélkül érdemi munkát nem lehet vé­gezni

– Tréner nélkül edzőtáborozni olyan, mintha feleség nélkül menne nászútra az ember. Kizárt dolog! – fogalmazott lapunknak a korábbi kapitány, Hargitay András. – Egy edzőnek nemcsak az a dolga, hogy összeállítsa a felkészülési tervet, hanem méréseket végez, stílust oktat. Egyébként a múltban már előfordult két másik úszóval, hogy kettesben utazott el tréningezni. Aztán kiderült, utazásuknak nem éppen az edzőtáborozás volt a célja. De ebből semmilyen következtetést nem lehet levonni Katinka és Dániel kapcsolatára.

Shane Tusup optimista Facebook-bejegyzése („Pozitív elme, po­zitív hangulat, pozitív élet”) azonban azt sejteti, megérti, hogy szeretett párjának ebben a nehéz időben kikapcsolódásra, egy igazi barát támaszára volt szüksége.

Tavaly májusban Shane Tusup (balról), Hosszú Katinka és Dudás Dániel együtt élvezte Miamiban a delfinshow-t
bors
Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Ezzel a fiúval utazott el Katinka
error: Content is protected !!