A rendőrség figyelmezteti a sofőröket! A rablók bármilyen trükk használatára képesek azért, hogy megszerezzék a kiszemelt kocsit. Ahhoz, hogy feltörjenek egy autót, semmi másra nincs szükségük csak egy műanyag flakonra. M

Hirdetés

A rendőrök figyelmeztetése szerint a tolvaj a kerék belsejére rak egy műanyag flakont. Amikor a tulaj elindítja a kocsit, hangos zörgést fog észlelni – ezt a zörgést a műanyag okozza, amikor a kerék forogni kezd,. Ekkor a sofőr megáll, kiszáll az autóból, hogy megnézze mi okozza ezt a zajt. Ekkor a tolvaj kihasználja a helyzetet, gyorsan beül és elszáguld az autóval.

A rendőrök a következőt mondják. “Mielőtt beülünk az autóba, ellenőrizzük, hogy nincs valamelyik kerékhez idegen tárgy rögzítve”

Az internetet használó emberek egyre gyakrabban osszák meg az ilyen autólopásról szóló írásokat, hogy minden sofőr halljon róla. Ez nem az egyetlen módszer amivel az autótolvajok ráveszik a tulajdonost, hogy kiszálljon a kocsiból. Az is zajos, ha a tolvajok konzerves dobozt, üdítős dobozt rögzítenek a kerékre, de ezek már eléggé ismert trükkök.

Hirdetés

A szélvédőre rögzíthetnek egy darab papírt, hogy megnehezítsék a kilátást. Akkor is figyeljünk és legyünk elővigyázatosak, ha egy másik sofőr szól, hogy valami nincs rendben az autónkkal, mert lehet, hogy ő a tolvaj társa vagy éppen a tolvaj. Azért, hogy elkerülhessük az ilyen helyzeteket, mindig biztonságos és kissé zsúfolt helyen parkoljunk, amikor pedig kiszállunk az autóból állítsuk le a motort és vigyük magunkkal a kocsikulcsot.

Facebook Hozzászólások
A rendőrség figyelmeztet! Ha egy műanyagot találsz az autó kerekénél, nagyon nagy bajban vagy!
error: Content is protected !!