Egyre töb­ben pa­nasz­kod­nak egy in­ter­ne­tes áru­házra, amely nem küldte el vá­sár­ló­i­nak a meg­ren­delt fe­hér­ne­mű­e­ket, de a pén­zü­ket sem adta vissza.

Hirdetés

A Szlovák Fogyasztóvédelmi Felügyelőség (SOI) pénteken adott ki figyelmeztetést a gyanús webshopra. Az olcsó fehérneműket forgalmazó rajpradla.sk nevű internetes áruház ellen ugyanis egyre többen tettek panaszt.  Az internetes áruházat egy Youuu nevű cseh vállalat üzemelteti, amelynek székhelye Brünnben van.

A vásárlói panaszok tartalmaiból az derül ki, hogy miután megtörtént a rendelés és a fizetés, a kliensnek nem kézbesítik az árut

– közölte a szlovák felügyelőség a Parameterrel.

“A Lookfashionnel ugyanígy jártunk” – kommentálta a hírt egy magyar panaszos.

Hirdetés

 Fotó: rajpradla.sk

A SOI szerint több vásárló is élt azzal a jogával, hogy 14 napon belül indoklás nélkül visszaléphet a szerződéstől. Annak ellenére, hogy az áruház elfogadta a visszalépést, a vásárlók pénzét már nem utalta vissza.

A Szlovák Fogyasztóvédelmi Felügyelőség hatáskörébe csupán a Szlovákián belüli vállalatok ellenőrzése tartozik. Abban az esetben, ha a vásárlónak egy olyan vállalattal akadtak problémái, amelynek székhelye az Európai Unión belül van, azt tanácsolják, hogy forduljanak az Európai Fogyasztóvédelmi Központ képviseletéhez.
ripost
Facebook Hozzászólások
Fi­gye­lem, át­veri a vá­sár­ló­kat ez az in­ter­ne­tes áru­ház
error: Content is protected !!