Jó egy évtizede írták meg először, hogy Korda György felesége, Klárika, az első férje nevét viseli a házasságkötésük után is, a Balázs nem a lánykori neve. Az is érthető indok, ha ragaszkodott a nevéhez, mert így lett ismert énekesnő. De ez csak egy szegmens, nem véletlen, hogy azóta is sok-sok cikk született a témáról. Miután a Villa Kordában lett egy lakosztály Klára Korda néven, ez a téma újból felmerült. Csak nem megváltoztatta a nevét?

– Külföldön mindenki Kordának ismer. Korda, borda! – kacagja el magát Klári a szóviccen. – Tisztázzuk egyszer s mindenkorra, hivatalosan Korda Györgyné vagyok! Művésznévnek tartottam meg a Balázs Klárit.

 

Hirdetés

Majd azon elmélkedik az énekesnő, milyen érdekes az, hogy az ember idővel jelentős személyiségváltozásokon megy keresztül. Ebben az esetben például már nem érdekli mások vé­leménye.

– Nem tudják elképzelni, hogy mennyi szemrehányást kaptam azért, mert a volt férjem nevét hordom. Bántottak azzal, hogy milyen házasság lehet, hogy ilyen régóta, 37 éve együtt vannak, és még mindig nem vette fel a Gyuri nevét – panaszolja Klári. – Elgondolkodtam azon, hogy is történt ez. Miért használom az első férjem nevét? Ez egy külön történet. Rájöttem, hogy igazából azért maradtam Balázs Klári, azért ragaszkodtam ahhoz a nevemhez, mert meg akartam felelni az embereknek. Igazából én nagyon boldogan, szívesen és rohanva lettem volna Korda Klári, de annyi támadás ért akkor szűk és távolabbi körökből, hogy na ugye, a kis érdeknő, a kis aranyásó. Hogyha én akkor eldobom azt a nevemet, amivel elkezdtem ezt a pályát, és két Korda lesz, akkor ezt az isten nem mossa le rólam.

Teltek-múltak az évtizedek, és Klári egyre inkább úgy érezte, hogy ez nincs így rendjén. Egyre kevésbé hitt abban, hogy meg kellene felelnie mások elvá­rásainak.

– Ma már úgy gondolom, hogy igenis azt kellett volna csinálnom! Aki irigy, az nyugodtan megpukkadhatott volna. Sokan lettek volna. De úgy gondolom, és azért írattam azt a lakosztályra, hogy Korda Klára, mert harminchét év után talán már nem feltételezik rólam, hogy valamilyen hátsó érdek vezetett. De még az sem biztos. Viszont ma már nem érdekel. Teljesen mindegy, hogy ki mit gondol erről. Ugye, hogy változunk mi, nők? Arra gondoltam, hogy milyen bolond vagyok. Miért másoknak kell megfelelnem, amikor azt kell csinálnom, ami nekem jólesik, vagy a férjemnek. Nem tudom, hogy Gyuri fejében ez hogy fordult meg, mit gondolt ő erről. Biztos vagyok benne, hogy vannak férfiak, akik ágáltak volna az ellen, hogy az első férjem nevét használjam. Azt gondolom, hogy Gyuri nem tulajdonított ennek túl nagy jelentőséget. Ő akkor megértette, hogy olyan kemény helyzetben voltam azzal, hogy egy sztár mellé kerültem az ismeretlenségből, hogy az hihetetlen. Úgy hogy ez történt, tisztelt bíróság! – neveti el magát Klári. – Későn érő típus vagyok, erre most jöttem rá. Korda Klári puszil mindenkit!

bors
Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Nagyon rossz döntés volt! Balázs Klári rettenetesen megbánta, de ezt már nem lehet visszacsinálni
error: Content is protected !!