Kern And­rás édes­any­já­tól örö­költe a haj­la­mot a be­teg­sé­gére. A szí­nész igyek­szik kor­dá­ban tar­tani a de­presszi­ó­ját.

Hirdetés

Bár lényét mindig körüllengi egyfajta derű, és brillírozik a vidám szerepekben, a Kossuth- és Jászai-díjas művész, Kern András  élete nemcsak móka és kacagás.

Ritkán beszél róla, de a népszerű színész-rendező életét évtizedek óta kíséri a depresszió, amelynek kínzó tüneteit munka mellett gyógyszerekkel próbálja enyhíteni.

“Depresszióra való hajlam van bennem, ez is anyai örökség – árulta el Kern egy tévéműsorban.

Hirdetés

A színész bevallotta, problémájával már huszonévesen szakemberhez fordult, méghozzá hazánk talán legismertebb pszichológusához, Popper Péterhez, írja a Blikk.

“Végighallgatta az én depresszióra való hajlamom történetét, és azt mondta: nézze, két változat van, vagy ide lefekszik a díványra, kicsit beszél magáról – ezt úgy hívják, hogy pszichoanalízis –, és megállapítjuk, hogy a depressziójának mi az oka, de ez egy-két évig tarthat – mesélte Kern.

Egy-két év, amíg maga rájön, hogy szerelmes vagyok anyámba, avagy látens homoszexuális vagyok? És mi a másik opció?

– kérdezett vissza ekkora a színész. Popper azt javasolta, hogy menjen el egy pszichiáterhez, és kérjen gyógyszert, amellyel kezelni tudják a betegségét.

Kern a második lehetőséget választotta, és a kedélyjavítók azóta is elkísérik életét, sőt, korábban még kórházba is befeküdt, hogy segítsenek rajta.

ripost
Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Már nem titkolja: Kern András nyíltan beszélt betegségéről
error: Content is protected !!