Ha nem békül ki Hosszú Katinka és Shane Tusup – úgy tűnik, erre kicsi az esély –, akkor az kihatással lehet az úszóklasszis pályafutására.

Pass Ferenc, Katinka bajai nevelőedzője arról nem akart beszélni, az úszó és férje közötti válságban milyen szerepet játszhatott, hogy Shane Tusup a novemberi Halászlé Kupán vele is ordibált, de azt leszögezte: az Iron Lady–t egyénisége miatt leírni nem szabad.

Hirdetés

– Mivel csak a sajtóból hallok a történtekről, találgatni tudok én is. Az a nyolc év, amit együtt töltöttünk Baján, viszont lehetőséget adott, hogy megismerjem. Ez alapján állítom: kilábal a hullámvölgyből – mondta Pass, aki szerint mivel az úszásban egyedül nehéz készülni, fontos kérdés, ki lesz az új edzője. Arra a kérdésre, visszavenné Katka szakmai munkájának irányítását, így felelt: – Ez a sci-fi katagóriába tartozik.

– Abban reménykedünk, hogy kapcsolatuk ismét harmonikussá válik – ezt már az úszó szövetség elnöke, Wladár Sándor je­gyezte meg.– Megírtam Katkának, minden segítséget megadunk neki, ha már végtelenül sokat tett a magyar színekért – tette hozzá a sportvezető.

Sós Csaba szövetségi kapitány azt tervezi, a héten leül tárgyalni Hosszúval, Cseh Lászlóval és Gyurta Dániellel a jövőjükről. Erre a hírre reagálva Serényi Péter, korábbi úszó sajtófőnök a Facebookon azt állította, Hosszú nem áll szóba a szövetségből senkivel.

Hirdetés

„HK nem áll szóba senkivel az úszószövetség irányítói közül! Attól, hogy HK házassága válság közeli állapotba jutott (várjuk ki a végét…), mi változott? A házaspár eddig is állam volt az államban, most is az…” – írta. Szerettük volna megkérdezni Sóst, mikor beszélt az Iron Ladyvel utoljára, de nem sikerült elérnünk.

bors

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Megszólalt a férfi, aki Hosszú Katinkáék viszályának kiváltó oka lehetett
error: Content is protected !!