A színésznő örül, hogy sikerült kibújnia a „mindig levetkőző cigány lány” szerepéből.

Hosszú utat járt be Gryllus Dorka, amíg mára hazánk egyik legkeresettebb színésznője lett. Németországban rendszeresen foglalkoztatják, és Angliában is van már menedzsere, aki az ottani karrierje beindításán dolgozik. A színésznő minderről Veiszer Alinda Hír TV-s műsorában beszélt, ahol azért szakmája árnyoldalairól is szó esett.

Hirdetés

– A filmipar egy nagyon rasszista ipar. Nálunk is, ha megnézed, a főszereplők nagy része szőke. Még ha a bemondónőket megnézed a tévében, azok is. Ha kinyitsz egy magazint, ott is. Sokan harcolnak ezzel a filmiparban – fogalmazott Dorka, aki azt is el­árulta, ahogyan másokat, őt is beskatulyázták a pályája elején. Az Érzékek iskolájában egy szerelmes cigány lányt alakít, a film tele van erotikus és ledér jelenetekkel – így Dorka lett itthon az a színésznő, aki hasonló karaktereket tud alakítani. Az áttörést a németországi befutása jelentette, ahol már nem csak ilyen szerepeket bíztak rá.

A színésznőt külföldi karrierje után már itthon is többféle szerepre hívták © Fejér Bálint

– Elmentem, és amikor visszajöttem, már valami más is kötődött hozzám, mint az Érzékek iskolája és az a cigány lány, aki mindig levetkőzik – ma­gyarázta a színésznő hangsúlyozva, hogy szívesen játszik cigány asszonyokat ugyanúgy, ahogy bárki mást is.

ANYÁM KIKAPARTA VOLNA A SZEMÉT

A műsorban szóba került a Sárosdi Lilla indította zaklatási botrány is.

Hirdetés

– Inzultus nem nagyon ért, mert én komoly családi háttérrel érkeztem erre a pályára. Kőváry Kati lányával szerintem senki nem szórakozik. Azoknak a lányoknak a nagy része, akik belekeverednek egy ilyenbe, vidékről jön. Az én anyukám kikaparta volna bárkinek a szemét – mondta Gryllus Dorka, aki azt elismerte, azért neki is meggyűlt a baja ezzel a férfiak uralta világgal. Sosem lehetett ugyanis igaza nőként.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Kifakadt a sztár: nem akart már a cigánylány lenni, aki mindig levetkőzik
error: Content is protected !!