Sárosdi Lilla férje: Havas egy állat!

Schilling Árpád teljes mellszélességgel kiáll Havas Henrik áldozatai mellett. A rendező a Lokálnak elmondta, a szexuális zaklatás minden formáját elítéli, aki így bánik a nőkkel, annak a bíróságon a helye, ahogy szerinte Havasnak is. Schilling megdöbbentőnek tartja, milyen magyarázatokat találnak és hogyan védik Havast a kollégái. Közben újabb áldozat jelentkezett: az egykori üzlettárs azt állítja, Havas anális szexet akart tőle. 

Hirdetés

Schilling Árpád kiakadt Havasra /Fotó: atv.hu

Schilling Árpád nem rejtette véka alá véleményét a múlt héten kirobbant Havas-botrány kapcsán. A rendező felesége, Sárosdi Lilla oldalán már felemelte a szavát a szexuális zaklatók ellen. Felesége arról beszélt, hogy  Marton László színházi rendező húsz évvel ezelőtt zaklatta, egy autóban akarta orális szexre kényszeríteni. Schilling most arra ösztönözné azokat a közismert nőket, akiket Havas zaklatott, hogy adjanak erőt a többieknek és vigyék el az ügyet egészen a bíróságig.

Hirdetés

– Védje meg magát, ha tudja, mert ha már a munkáltatója, az ATV is felfüggeszti, akkor ők is azt érzik, hogy van igazság az elhangzott történetek mögött – kezdte a Lokálnak Schilling. Hétfőn ugyanis Havas munkaadója az ATV is vizsgálatot indított a szexuális zaklatási ügyek miatt, emiatt az év végéig nem szerepelhet a képernyőn. Szerdán pedig az is kiderült, hogy Fiala János helyettesíti Havast az elkövetkezendő legalább két adásban, míg a vizsgálat tart.

Schilling egyébként úgy véli, Havas arroganciája nem felvett karakter, hanem ilyen a valódi arca.

– Nekem a Havas, úgy ahogy van, sosem volt szimpatikus. Ez az ember eleve arra építette a karrierjét, hogy egy bunkó, agresszív, arrogáns karaktert vesz föl. Ezek szerint ez nem csak egy felvett, megjátszott dolog volt, ahogy azt korábban ő elmondta, hanem nagy valószínűséggel ő ilyen ember. Mindig is érződött, hogy egy állat. Ezt eddig azonban nagyon jól tolerálták a kollégái. Ő az arroganciájával tudott valaki lenni, de én nem gondoltam őt soha komoly médiaszereplőnek. Mindig azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy még bunkóbb tud lenni, mint a többiek, ez volt az egyetlen, amivel ki tudott tűnni. Semmi olyan dolgot nem tudott felmutatni, amit ő hozott volna felszínre riporterként – fogalmazta meg Schilling, aki szívesen látná Havast a vádlottak padján.

Havas Henrik /Fotó: Máté Krisztián

– Én biztatnám ezeket a hölgyeket, hogy pereljék be Havast! Nyilvánvalóan, ha az ATV elengedte Havas kezét, akkor az már egy egyértelmű jelzés, hogy lehet, hogy ő lesz*rja, de mások nem sz*rják le – utalt a rendező arra, hogy Havas kezdetben csupán annyit reagált Baukó Éva vallomására, hogy „Sz*rok bele!”.

– Minden áldozatnak borzasztó nehéz kimondani, mi történt vele. Nehéz erről a nyilvánosság előtt beszélni, de ha a hölgyek közül valaki lenne annyira bátor, hogy bepereli, akkor pont ez tudna erőt adni a többi nőnek, aki hasonló helyzetben van. Ők sokat tehetnének ezért az ügyért, hiszen ismert emberek. Ha perre mehetnek és van elég erejük, akkor jó lenne, ha beleállnának. Havast nem fogja senki sajnálni, senki nem fog érte könnyeket hullatni, erőt kell adni a többi nőnek – mondta a rendező, aki felesége, Sárosdi Lilla oldalán belelátott abba, hogy mennyi mocskolódás érhet egy nőt, akit a zaklatáson túl a társadalom egy része is megtépáz.

– Elképesztő vélemények vannak az értelmiség soraiban is erről a témáról, és hihetetlennek tartom, hogy mennyien szőnyeg alá akarják söpörni. Pedig nem szabad! Megdöbbentő, milyen magyarázatokat találnak és hogyan védik Havast a kollégái. Tényleg borzasztó, ezért mondom, hogy a per az, amitől besz*rna még Havas is!

„Azt szerette volna, hogy a barátnője legyek. Támogatott volna, fizette volna az albérletemet, fizette volna az iskoláimat, nagyon-nagyon megterhelő volt ahhoz az emberhez bejárni dolgozni – mondta az egykori valóságshow-szereplő, Baukó Éva, aki Havas Henrik asszisztenseként dolgozott. Éva után az egykori Nagy Ő, Molnár Anikó is bevallotta, hogy Havas zaklatta, amikor könyvet írt róla. Szájon csókolta, és szerette volna, ha simogatja. Később vibrátort, síkosítót és óvszereket tartalmazó csomagot ajándékozott a nőnek. Havasnak korábban is volt hasonló botránya: Gesztesi Károly beszélt arról, hogy Havas megkörnyékezte volt feleségét, Liptai Claudiát. Üzenetekkel bombázta, ahogy Vágó István feleségét is. A kvízmester Bárdos András róla írt könyvében mesélt erről. Havas egy bulin ismerkedett össze Vágó feleségével, akit körbeudvarolt, majd találkát kérő SMS-eket küldözgetett neki. Amikor a felesége ezt elmondta Vágónak, ő válaszolt Havasnak: „Kedves Henrik! Megértem a buzgalmadat, de nem kellene a hozományról beszélnünk, mielőtt a dologra áldásomat adom?” Egy évekkel ezelőtti Hal a tortán-adásban Görög Zita arról beszélt, hogy Havas a taxiban fogdosta a combját.

A szerda esti Tényekben pedig Havas egy újabb áldozata jelentkezett. Az asszony nem vállalta sem arcát, sem nevét a kamerák előtt, de elmesélte megdöbbentő történetét. Üzleti kapcsolatban állt Havassal, aki minden megbeszélést saját lakására szervezett. Egy alkalommal a nő kiment a mosdóba, ami a tévés hálószobájából nyílt. – Elkapott, hogy „na, akkor most itt az ideje, hogy maga is franciatanár legyen az ágyamban”. Azt mondta, hogy végre valaki, akivel lesz anális szex – mesélt a felháborító esetről az asszony, aki szerint Havas csak azért nem erőszakolta meg, mert ittas volt. – Nem erőszakolt meg, de a szándéka egyértelmű volt – tette hozzá a nő, aki állítja, ezek után is több alkalommal zaklatta őt Havas.

Kisorosziban – ahol a tévés május óta képviselő – korábban napirendre tűzték, hogy képviselő-testületi ülésen foglalkoznak a Havas Henrik elleni zaklatásvádakkal, ám a csütörtökön 18 órára tervezett tanácskozást nem tartják meg. Meghátráltak. – (…) A mostanra kialakult helyzet, illetve az adott körülmények miatt úgy ítélem meg, hogy a település érdekeit nem szolgálja a tervezett testületi ülés megtartása. A Havas Henrik önkormányzati képviselő személyét érintő, a médiában eddig megjelent híreket, állításokat a Kisoroszi Önkormányzat nem vizsgálja, mivel a médiában megjelentek semmilyen módon nem függnek össze Kisoroszi Önkormányzatával, illetve Havas Henrik önkormányzati képviselői minőségével (…) – írta közleményében Molnár Csaba, a település polgármestere.

lokál

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Megszólalt a híres rendező: Havas egy állat!
error: Content is protected !!