Egy idős asszony brutális meggyilkolásáért életfogytiglani fegyházra ítélték azt a férfit, aki ma délben megszökött a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönből – tudta meg a Bors. J. István egyik bűntársa korábban szintén szökéssel próbálkozott.

Különösen veszélyes, többszörös visszaeső, tavaly júliusban rablógyilkosságért kapott életfogytiglani börtönt. Ő J. István, aki péntek délben megszökött a Sopronkőhidai Fegyházból. A férfi munkavégzés közben lépett meg, azóta hajtóvadászat indult ellene, a környéken kocsikat állítanak meg, állig felfegyverzett rendőrök eredtek J. István nyomába.

Hirdetés

A férfi és két társa 2012 októberében bestiális kegyetlenséggel végzett egy nyugdíjas asszonnyal. Jakab egy rúddal összeverte, majd brutálisan megtaposta az asszonyt, koponyaalapi törést, arckoponya- és többszörös bordatörést szenvedett, a traumás sokk és kivérzés miatt pedig egy óra alatt meghalt. J. István egyik társa, O. László 16 évet kapott. Korábban már ő is próbálkozott szökéssel: szállítás közben megszerezte az egyik kísérő rendőr fegyverét. Többször a járőrre célzott, a pisztoly viszont nem sült el, mert biztosított állapotban volt. Közben a másik rendőr is kapcsolt és három lövést adott le a fogolyra, aki így végül nem tudott elszökni.

A mai szökés után a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka azonnal a helyszínre sietett és fegyelmi eljárást indított. A börtön területén működő gazdasági társaság biztonsági vezetőjét, három munkáltatási felügyelőt és egy biztonsági felügyelőt a beosztásából azonnali hatállyal felfüggesztette. Az egyelőre nem tudni, nekik milyen szerepük van J. István szökésében.

bors

Hirdetés

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Elképesztő: hogy szökhetett meg a gyilkos Sopronkőhidáról? Mindenki figyeljen nagyon! Hajtóvadászat van!
error: Content is protected !!