Sokak lelkét megérintette a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka edző férje, Shane Tusup köszönőbeszéde. Az Iron Lady szívét is megdobogtatta a remekbe szabott monológ, ám a sebek sokkal mélyebbek annál, hogy – legalábbis egyelőre – megbocsásson az amerikai trénernek.

Ezek a pillanatok emlékezetesek maradnak: a kezdeti döbbenetből felocsúdva hatalmas üdvrivalgás fogadta a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka edző férje, Shane Tusup beszédét az Év sportolója-gálán. Az Év edzőjének megválasztott amerikai szakember magyar nyelven felolvasott köszönőbeszédében könnyek közt kért bo­csánatot mindenkitől, akit agresszív viselkedésével korábban megbántott.

Hirdetés

A Nemzeti Színházban sokan állva tapsolták a megrendítő erejű szónoklatot, vezeklést, de a kétkedők szerint Tusup előadása egy jól felépített amerikai show volt csupán. Pedig a szavak nagyon meghatóak voltak:

– Hibáztam. Sokakat megbántottam a viselkedésemmel. A sok munka közben nem vettem észre, hogy példaképpé kellene válnom, ami korábban belefért, ma már nem fér bele. Elfáradtam, kimerültem – mondta Shane elcsukló hangon, zavarodott mosolyok közepette, majd a kedvesének is üzent. – Köszönöm, hogy bíztál bennem. Mindig azért dolgoztam, hogy rászolgáljak a bizalmadra.

A beszédet Katinka sem bírta rezzenéstelen arccal végighallgatni, látszott rajta a meghatottság, az egyik pillanatban még a könnye is kicsordult. Ám a sebek még frissek és feltehetően nagyon mélyek az Iron Ladyben, így a színpadon érdemben nem reagált férje bocsánatkérésére.

Hirdetés

– Én is meglepődtem Shane beszédén. Ezek a kedves szavak adnak nekem némi érzelmi töltetet – nyilatkozta az M4-nek az év legjobb női sportolójának megválasztott Hosszú, majd a kettőjük viszonyáról is szót ejtett. – Próbálunk háttérbe vonulni külön-külön és együtt is, ez nem nagyon sikerül. Most az egymásra való odafigyelés időszaka következik.

Arra a kérdésre azonban, hogy mi lesz kettejük sportolói és magánéleti kapcsolatával, nem adott teljesen egyértelmű választ Katinka. – Dolgozunk a megoldáson – zárta rövidre a témát.

Nos, egyelőre csak szurkolni lehet, hogy valóban bekövetkezzék az egymásra figyelés időszaka. Sajnos, mint a Bors riportere láthatta: tegnap is egye­dül, férje nélkül ment edzeni bajnoknőnk, csupán a barátnője és egyben személyi asszisztense kísérte el.

Hevesi szerint nagyon szeretik egymást

Mi lehet Katinka könnyei mögött? S hogyan értekelhetjük, hogy meghatottsága ellenére sem reagált férje bűnbánó szavaira? Hevesi Kriszta szexuálpszichológus szerint erős érzelmeket táplál még férje iránt az Iron Lady.

– Kettősséget éreztem. Katinkán látszott, hogy még nem enyhül meg, még van benne tüske. A bajnoknő tartja magát, mert egy fegyelmezett sportoló, ám szerintem visszatalálnak egymáshoz. Katka testbeszéde kicsit árulkodó volt, a nonverbális kommunikációt nem lehet úgy kontrollálni, mint a verbálisat. Tusup nyilatkozata alatt látszott, hogy könny szökött a szemébe, zavarában mosolygott. A gála utáni megnyilvánulásaiban is az érződött, hogy nem közömbös az amerikai fiú iránt – fogalmazott a Borsnak Hevesi, aki szerint Shane beszéde őszinte volt.

– Az elcsukló hangot, a kézremegést és a könnyes szemet nem lehet így megjátszani. Az viszont igaz, hogy tudatosan készült erre a beszédre, ugyanis nagyon jól volt felépítve, sokan meghatódtak a nézők közül is. A szexuálpszichológus hozzátette: hatalmas lelki erőre volt szüksége Shane-nek, hogy kiálljon a nyilvánosság elé, és vállalja az érzelmes oldalát is, hiszen eddig nem volt rá jellemző a bocsánatkérés.

Szaniszló segíthetett Shane-nek

Vélhetően Szaniszló Csaba, Hosszú Katinka cége, az Iron Corporation média- és tartalomvezetője segíthetett megírni a remek beszédet Tusupnak. Ezt támasztja alá, hogy a gála kezdete előtt hosszasan tanácskoztak egy papírlap felett, amiből később az amerikai tréner a színpadon felolvasta a szöveget.

bors

Facebook Hozzászólások
Hiába a könnyek, Katinka sebei ennél mélyebbek!
error: Content is protected !!