Bármennyire is régi, a múlt évszázad zenéje még ma is fontos szerepet játszik az életünkben. Azok a dalok, melyre nagyszüleink lazítottak, nagy valószínűséggel lesznek az unokáink kedvencei. Ezek a dallamok ugyanis joggal vésték be magukat a köztudatba, és nem hiába rajonganak értük generációk ezrei!

Hirdetés

Alig jelent meg, máris világsláger lett belőle. Te is biztosan emlékszel a refrénjére!

Élő példa a fentiekre a brit Smokie nevű együttes, ami 1968 óta folyamatosan elvarázsol a dalaival. A Lay Back In The Arms Of Someone, az Oh Carol, az I’ll Meet You At Midnight vagy a Mexican Girl csak néhány a feledhetetlen slágerei közül, melyekre még ma is szívesen nosztalgiázunk.

Azonban ha a Smokie-ról beszélünk, akkor a Living Next Door To Alice című dal is eszünkbe jut, melyet az együttes 1976 novemberében adott ki, és amely szinte azonnal lett listavezető a világ legtöbb országában. Az eredetit Nicky Chinn és Mike Chapman írta, aztán a New World nevű pop-együttes vitte színpadra még 1972-ben, de csak egy jelentéktelen dal volt mindaddig, míg a Smokie slágert nem faragott belőle.

Hirdetés

És hogy ki az a bizonyos Alice? A titokzatos lány a szomszédból, akibe a dalszöveg 24 éves főhőse mindig is szerelmes volt. A történet nem épp egy hepiend: a lány ugyanis elköltözik, a fiúnak pedig nem marad más, mint a megbánás, amiért sosem volt bátorsága őszintén megvallani az érzéseit. – Ez sosem volt titok, de tény, hogy attól még jól esik időnként feltenni a bűvös kérdést, nem igaz?

 doily.hu