tt a lista – ezekért a szabálysértésekért büntet az új traffipax!

Hirdetés

A vadiúj VÉDA traffipaxok felszerelése már országszerte befejeződött, kikerült az összes telepített, fix traffipax az utakra!Természetesen a fix traffipaxok mellett lesznek változó helyű, mozgó traffipaxok is, melyektől óvakodjunk! A traffipaxokat már felszerelték és 2016. április 5-én be is kapcsolták az összes funkciót rajtuk!

Szinte minden szabálytalanságot rögzítenek, azt is ha lejárt a műszaki érvényessége vagy épp nincs érvényes kötelező biztosítása az autónak, emellett rögzítik a szabálytalan sávváltást, a leállósáv vagy buszsáv jogszerűtlen használatát, a tiloson áthajtást, a kanyarodás és az irányváltoztatás szabályainak megszegését, a biztonsági öv használatának elmulasztását.

Kezdhetnek rettegni a sofőrök, ugyanis a Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (KKEP) egységek nagyfelbontású kameráik segítségével felismerik és rögzítik a szabálytalan sávváltást, a leállósáv vagy buszsáv jogszerűtlen használatát, a tiloson áthajtást, a kanyarodás és az irányváltoztatás szabályainak megszegését, a biztonsági öv használatának elmulasztását.A jövő év elejére minden kritikus csomóponton ott lesznek ezek a mindent tudó traffipaxok, így semmilyen szabálytalanság nem maradhat büntetlenül!

Hirdetés

Itt a lista : ezért bünttenek az új traffipaxok! gyorshajtás

tilos jelzésen (piros lámpán, sárga lámpán, vasúti átjárón) áthajtás

záróvonal átlépése

buszsáv használata

kötelező haladási iránnyal szembeni közlekedés

ha nincs használva a biztonsági öv

ha lejárt műszaki

ha nincs érvényes kötelező biztosítás

ha körözött a kocsi.

DE MI A HELYZET A VEZETÉS KÖZBENI MOBILOZÁSSAL?

“A mobiltelefon használatát, mint ellenőrzési szempontot soha nem mondtuk, ezt valaki kitalálta és azóta ragozza” – árulta el Halmosi Zsolt, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes.NEM A BÜNTETÉS MIATT, HANEM A BIZTONSÁG MIATT NE MOBILOZZUNK VEZETÉS KÖZBEN!

Mielőtt még nagyon biztonságban éreznék magukat a vezetés közben mobilozók ezeket a tényeket mindenképpen érdemes tudniuk>>> A mobiltelefon használat vezetés közben TILOS! Büntetésre kell számítani, de csak akkor, ha a rendőr személyesen észleli! A traffipaxok egyébként a mobiltelefon kézben tartását tudja ellenőrizni! Egyelőre a mobiltelefon használatot nem bünteti a traffipax, mert ehhez módosítani kell a jelenleg érvényben lévő jogszabályokat! -írja a penzcentrum.hu

A rendőrfőkapitány-helyettes szavai alapján tehát egyáltalán nem kizárt, hogy hamarosan a mobilhasználatot is vizsgálhatja a VÉDA-rendszer.

A KKEP-k automatikus rendszámfelismerő-rendszerük segítségével képesek adatokat lekérni a hatósági nyilvántartásokból − így útdíj, útvonalengedély, behajtási engedély, bírság-behajtás kapcsán is ki tudják szűrni a tilosban járó autókat. Amúgy nemcsak bírságolásra lesznek alkalmasak, hanem járműkategóriánkénti forgalomszámlálásra is, és nagyfelbontású kamerájukkal állítólag még a be nem kapcsolt biztonsági öv vagy a kézben tartott mobiltelefon felismerésére is.

Állítólag nem csak a szabálysértések felismerése, a bírságolás is automatikus lesz, az eddigi információk alapján emberi kéz ki nem tudja majd venni a felvételeket a gépből. Vajon az összes hibás felismerés kapcsán is jön majd a csekk?

Forrás : http://www.autonavigator.hu

Facebook Hozzászólások
Már ezért is büntetni fog a szupertraffipax! Akár a KRESZ-t is módosíthatják. Meglepő dolgokat árult el a rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes!
error: Content is protected !!