Az 1992-es barcelonai olimpián kilencedik helyezést ért el a súlyemelő Lénárt Ferenc, aki most egy szekszárdi hajléktalanszállón éli mindennapjait.

Hirdetés

Lénárt Ferencnek se családja, se lakása nem volt soha – számolt be a teol.huSzülei állami gondozásba adták, két bátyjával együtt egy intézetben nőtt fel Pécsen. Egyik testvére máig ott él, az érmeit és okleveleit megőrzi, azonban annyira nincsenek jóban, hogy befogadja őt. Másik testvére pedig évekkel ezelőtt Floridába költözött.

Lénárt Ferenc Pécsen kezdett sportolni, s már a 1988-as szöuli olimpián is ott volt. Később azonban Szekszárdra igazolt, ott teljesedett ki országos és nemzetközi karrierje. Lakást ígértek neki, viszont abba más költözött, ő csak albérletet kapott. Saját otthona soha nem volt.

1993-ban fejeződött be sportpályafutása, pár évvel később pedig már beköltözött a hajléktalanszállóba. Van építőipari technikus és edzői végzettsége is, de egyikben se alkalmazzák.

Hirdetés

Jelenleg csípőműtétre vár, mert az élsport eléggé megkoptatta. Az 53 éves férfinak jövőképe sincs, csupán a szekszárdi hajléktalanszállóra támaszkodhat.

blikk

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Ez nagyon szomorú: hajléktalanszállón találtuk meg az 53 éves magyar olimpikont
error: Content is protected !!