Német halottkereső kutyát béreltek, és azzal keresik az egykori villalakó tetemét, akit a család ügyvédje szerint elhagyott kútba dobhattak.

Hosszú hetek óta folyik a nyomozás a 2017. november 20-án tragikus körülmények között eltűnt, 24 éves Novozánszki Fanni ügyében. A rendőrség gyilkosság gyanújával egy embert tart előzetes letartóztatásban. Más információt a nyomozás érdekére hivatkozva nem oszt meg a nyilvánossággal. Hivatalos válaszaiban mindannyiszor azt közli, hogy VV Fannit továbbra is eltűntként keresik. A lány szülei már csak azt szeretnék, ha imádott gyermekük testét végső nyugalomra helyezhetnék.

Hirdetés

Ahogy arról a Bors korábban beszámolt, az RTL Klub képernyőjéről megismert lány megölésével az egykori dunaújvárosi ön­kormányzati jelöltet, B. Lászlót gyanúsítják. A férfi ügyvédje, dr. Brodmann Péter lapunknak korábban elmondta, hogy unokaöccse együttműködik a rendőrséggel, bevallotta, hogy valóban ő vitte ki a lányt a Marina-parti lakóházból, de tagadja a gyilkosságot. Így a 24 éves egykori villalakó holttestének hollétét még mindig homály fedi. A rendőrség kiemelt ügyként kezeli Fanni esetét. Ezt bizonyítja az is, amit most a Bors meg­tudott.

A hatóság Né­metországból bérelt halottkereső kutyát. Ezek az ebek ugyanis speciálisan kiképzett farkaskutyák, és kiszagolják a tetemet. Itthon viszont nem volt ilyen idomítású rendőrkutya. A Borsnak dr. Lichy József, a Novozánszki család ügyvédje számolt be arról, hogy a vízben már nemigen keresik a 24 éves lány holttestét.

– Bizonyos tavak fölé még lehet küldenek drónt, de nem hiszem, hogy a búvárcsapatokkal már nagy keresés lenne. Attól tartok ugyanis, hogy a gyilkosa egy elhagyatott kútba dobta Fanni testét, és ha így van, akkor esélytelen, hogy az onnan valaha is előkerül. Ha egy kietlen területen, egy ipari vagy akár magánhasználatú kútba dobta, a test alulra szorult, a víz elfedi a szagot, és a halottkereső kutya sem tudja kiszagolni a tetemet – mondta az ügyvéd, aki szerint a kút a legesélyesebb variáció, de barlang vagy üreg is szóba jöhet még. Hogy a gyanúsított elásta volna Fanni holttestét, az egy­re valószínűtlenebb, ugyanis a rendőrség első teendői között volt, hogy az erdészeteket, vadásztársaságokat – amik, mint a tenyerüket, úgy ismerik a területeiket – kikérdezzék friss ásásnyomról, amit ennyi idő alatt már megtaláltak volna.

Hirdetés

Mint köztudott, gyilkosa ko­rábban fél évig egy párt al­kotott Fannival, aki szakított vele. A család ügyvédje elmondta a Tényekben: a hírekkel ellentétben a férfi nem a szakítás miatt, hanem nyereségvágyból követte el a gyilkosságot. Fanni jól keresett a prostitúcióval, lehetett félretett pénze. A férfi autót bé­relt, és felkereste Fannit a la­ká­sán. Kamerafelvételek bizonyítják, ahogy luxuslakóparki lakásából a mélygarázsba cipeli, majd az autóval több mint négy napon át, a kocsi GPS-jelei szerint Budapest–Dunaújváros– Veszprém között furikázott, hogy elrejtse a holttestet. A bérelt autóban vérnyomokat találtak, ami Fanni meggyilkolását bizonyítja, így a rendőrség november 27-től már csak a holttestet keresi.

A rendőrségen egyáltalán nem ritka, hogy egy-egy nehezebb ügy megoldására külföldi szervektől kérnek segítséget, például keresőkutyát a hazai zsaruk. Jól kiépült és gyakran használt segítőhálózat ez: a világban pontosan tisztában vannak vele, hol, melyik országban található a feladatra legalkalmasabb eb. Magyarországon a legtöbb kutyát élő emberek keresésére képezik ki, ebben is a legjobbak. Egy holttest megtalálásához azonban egészen másfajta képességekre van szükség.

– Fontos különbség, hogy az adott állatot élő ember vagy halott kiszagolására képzik ki, eltérő a kiképzési folyamat is. Az oktatás a szagok felismerésével kezdődik – mondta Juhász József aranykoszorús mesterkiképző, hozzátéve: egyáltalán nem tartja elképzelhetetlennek, hogy Novozánszki Fanni megtalálásához egy német ebet hozattak. A rendőrség köreiben ugyanis ismert lehet, hogy a világ mely országában van a hullakeresésben kifejezetten kiemelkedő eredményeket elérő rendőrkutya.

bors

Facebook Hozzászólások
Fordulat: itt keresik most Fanni holttestét
error: Content is protected !!