Cseh László szerint nem dőlt össze a világ, amiért Hosszú Katinka Shane Tusup nélkül edz /Fotó: AFP

Cseh László örül, hogy Hosszú Katinka lemondta a januári versenyeket.

Hirdetés

Hosszú Katnika két versenyt is visszadobott, ami egyfelől komoly anyagi veszteség a számára, másfelől további okot ad a rajongóknak, hogy aggódjanak a háromszoros olimpiai bajnok karrierjéért.

Azóta, hogy Hosszúnak válságba került a házassága edző-férjével, Shane Tusuppal, külön készül, de állítólag még mindig a férje munkamódszereit követi. Hosszú Miamiba is Tusup nélkül utazott, ahová csak edzőpartnere, Dudás Dániel kísérte el, aki ebben az időszakban egyfajta trénerként is tevékenykedik mellette.

Cseh László a Borsnak elmondta, az edző jelenléte nem kritikus fontosságú egy úszó számára, és bár neki szüksége van arra, hogy valaki a medencén kívülről adjon neki tanácsokat, el tudja képzelni, hogy másnak működhet a felkészülés edző nélkül is.

Hirdetés

Sportkarrieri válságról szó nincsen Cseh szerint, aki úgy véli, nem is hátrány, ha egy úszó pihen januárban, mert ezzel természetesen jó néhány sérülést is meg lehet előzni.

„Egy kis pihenés nem árt, s én személy szerint örültem, hogy kihagyta az év eleji viadalokat. Ilyen sorozatterhelés mellett az volt a csoda, hogy eddig bírta. Úgy gondolom, teljesen természetes, hogy egy úszó nem jár éjjel-nappal versenyekre, egyszerűen csak edz és pihen. Nem kell állandóan csúcsra járatni magunkat” – mondta Cseh.

Facebook Hozzászólások
Cseh László elmondta a véleményét Hosszú Katinkáról
error: Content is protected !!