Nem vetítik a hargitai megyeszékhelyen az Ambrus Attila életét feldolgozó mozisikert, és a szívéhez oly közelálló város a híres-hírhedt Viszkis előadásából sem kért.
Ambrus csalódott, hogy „felsőbb szempontok” miatt nem vetítik a filmjét © MTI, Bánkúti Sándor

– Olyan megállapodást szerettünk volna kötni, amellyel mind a forgalmazó, mind a film elsődleges jogtulajdonosa, a Magyar Nemzeti Filmalap érdekeit szem előtt tartva tudjuk eljuttatni a filmet a csíkszeredai közönségnek. Ám az a helyi magánvállalkozás, amellyel a Kincsem kapcsán szerződésben álltunk, ezúttal nem tudta biztosítani az általunk kért feltételeket, így nem jött létre a megállapodás. Viszont nem szerettük volna kihagyni a csíkszeredai közönséget A Viszkis-filmből, így végül a városhoz nagyon közel fekvő településen, Csíkcsicsón szerveztük meg a vetítést – mondta a forgalmazó, aki Ambrussal együtt továbbra is szeretné, hogy Csíkszeredán egy szélesebb közönség is láthassa a filmet.

Hirdetés

Venczelnek ugyan nincs tudomása arról, hogy Ambrus személye miatt hiúsult volna meg a szeredai vetítés, de Viszkis azért érez némi sértettséget.

– Nagyon szomorú vagyok, hogy így alakultak a dolgok, de nem tudok mit tenni. Én itt vagyok, nyitott voltam mindenre, de úgy látszik, bizonyos magasabb érdekek fontosabbak voltak. Mondhatnám persze, hogy kicsinyesnek tartom ezt a hozzáállást, és hogy valakinek biztos a tyúkszemére léptem a városvezetésből, de nem gondolom úgy, hogy valaha bármilyen kárt okoztam volna a városnak, hiszen amit tettem, azért megkaptam a büntetésemet – elmélkedett Ambrus.

Az ügyben felkerestük Csíkszereda polgármesteri hivatalát is. A kulturális osztály ugyan mindenképpen választ ígért, de lapzártánkig nem kaptuk meg azokat.

Hirdetés

Erdély számos városában mutatják be A Viszkis című filmet, de a főhős „kvázi szülővárosa” kivétel
bors
Facebook Hozzászólások
Kitiltották a Viszkist Csíkszeredáról
error: Content is protected !!