Dráma! Kilencszer élesztették újra a 16 éves Ádámot, altatásban tartják

Percekkel bombagólja után esett össze a Dabas fiatal focistája, Duhaj Ádám, akit a helyszínen hatszor, a mentőben pedig háromszor élesztettek újra. Jelenleg mesterséges altatásban van.

Hirdetés

Kakucson vívott felkészülési meccset a Dabas U19-es csapata, ahol drámai jelenetek játszódtak le. A vendégek legtehetségesebb játékosa, Duhaj Ádám gólt lőtt, majd később cserét kért. A pálya szélén összesett, és leállt a légzése, pulzusa.

– Két perc volt hátra, amikor Ádám jelezte, lemenne a pályáról, és egy perc múlva le is jött, mert a cipője nyomta a lábát. Lesétált az oldalvonalnál, hogy odajön hozzám, a kispadhoz, de nem jutott el odáig… – kezdte a Foci a Köbön-nek a dabasi edző, Farkas Krisztián. – Az oldalvonal mellett tartózkodók állítják, a kapu mögött még kinyújtózott, mintha szúrna a szíve, aztán összeesett. Rohantunk, sprinteltünk, mert láttuk, hogy nagy a baj. Szerencsére öt perc múlva megérkezett egy mentős, aki szabadságon, de a közelben tartózkodott, és átvette tőlünk a fiút. Amíg a mentő kiérkezett, legalább hatszor élesztettük újra Ádámot, amikor nem volt légzése, nem volt pulzusa. Húsz perc múlva jött a segítség, és még ők is dolgoztak vele legalább másfél órát a helyszínen és az autóban. Nem tagadom, mindvégig attól tartottam, egyszer csak kiszállnak a mentősök, és azt mondják, hogy eddig tudtak küzdeni Ádám életéért…

Hirdetés

Farkas Krisztián azt is elmondta, Ádám a legtehetségesebb játékosunk, akivel a mentő úgy ért fel Budapestre, hogy stabil volt az állapota. Úgy tudja, a kocsiban is még háromszor újra kellett éleszteni.

– A többi már Ádámon, meg a Jóistenen múlik. Nagyon reméljük, hogy túléli, és nem lesz maradandó agykárosodása. Nem volt előjele ennek az egésznek, mert bár körülbelül két hete volt egy kis megfázása, ugyanúgy készült, edzett, mint máskor. Jelenleg a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán ápolják. Hiszek abban, hogy minden jóra fordul, mert amit átéltem, az nagyon felkavaró volt. Gondoljon bele, az édesapja is ott volt a helyszínen, de a meccs szünetében távozott, mivel futballozni ment, úgy hívtuk vissza… – mesélte az edző, aki hozzátette: a meccs után az öltözőben együtt imádkozott az egész csapat. Majd folytatta: – Az összetartás szenzációs volt, a mentősök azt mondták Ádám édesanyjának és édesapjának, hogy szuper csapat a miénk, mert ha sok minden nem így alakul, most nincs miről beszélni. Arról viszont kell, ha nem rosszabbodik az állapota, az már jó hír. A játékosaim összeroppantak, az éjjel nem aludtak. Remélem, a Jóisten kegyes lesz hozzánk, csak ebben bízhatunk – zárta a szakember.

Ádám édesapját, Róbertet a kórházban értük utól telefonon.

– Valóban ott voltam a meccsen, elindultam focizni onnan, és utána hívtak, hogy mi történt és menjek vissza. Itt vagyunk bent Ádám mellett, akit továbbra is mesterséges altatásban tartanak – mondta a Borsnak az édesapa szombaton.

bors

Facebook Hozzászólások
Dráma! Kilencszer élesztették újra a 16 éves Ádámot, altatásban tartják
error: Content is protected !!