Két éve mesélte a Borsnak a 2007-es Miss Hungary, Koller Kata, hogy ötféle rákot győzött le. A gyilkos kór ismét támadt, és a 34 éves nő ezúttal már nem akart harcolni.

Sorstársainak akart erőt adni azzal, hogy elmondta: az orvosok lemondtak róla, ő mégis nyert. Kata azt akarta, a nők álljanak a sarkukra, ha szükséges, mert ő annak köszönhette az életét, hogy kinyitotta a száját. 29 évesen csomót talált a mellében, ezért rögtön elment mammográfiára. Ultrahangos vizsgálatot végeztek rajta, de nem találtak semmit. És ahogyan korábban fogalmazott, „A főorvos asszony megjegyezte, hogy ne legyek hipochonder, ne pánikoljak feleslegesen, hiszen 29 évesen fiatal vagyok még egy ilyen betegséghez”. Ez a mondat lett Kata veszte, mert elhitte, és annyiban hagyta a dolgot.

Kétszer küldték el a mammográfiáról

Másfél évvel később, amikor jöttek az első panaszok, köhögés, hányás, ismét nyugtatták, de akkor már határozottan fellépett. Kiderült, 4-es stádiumú rákja van, nyirok-, máj-, tüdő- és csont­áttétekkel. Az egyik orvos közölte vele, ne számítson gyógyulásra. De Kata kitartott, küzdött. A szépségkirálynő haját férje borotválta kopaszra, kapcsolatuk erősebb lett, mint valaha. A szerelmesek egymásból merítettek erőt a fájdalmas küzdelemhez.

2016. februárjában mesélte el lapunknak megrázó történetét. Akkor azt hitte, megnyerte a betegséggel vívott csatát

– Eldöntöttem, legyőzöm a kórt. Hat hónapon keresztül hetente jártam kezelésre, összesen 27 adagot kaptam – mondta korábban a Borsnak. Kata két évig tünetmentes volt. Egy tavaly novemberi napon azonban minden megváltozott. A rák kiújult. A modell pedig nem kért az újabb kezelésekből. Édesapja zokogva mesélte el, min mentek keresztül az elmúlt hónapokban.

Hirdetés

A gyönyörû Kata sok sorstársának adott erőt, biztatást a rák elleni harcban

– Kétszer küldték el a lányomat mammográfiáról azzal, hogy szimulál. Amikor már a kezét sem tudta emelni, kiállt magáért, de már késő volt. Akkor meg azt vágták a fejéhez, hogy miért nem ment el korábban – mondta feldúltan György, majd percekig csak sírni tudott.

– A tünetmentes évek után nem akartunk hinni a szemünknek. A lányom nem akart kínlódni, nem kért a kemóból. Az édesanyja kezei között halt meg. Annyit kérek önöktől, hogy szeressék a… Hogy mit akart mondani a gyászoló apa, már nem lehetett érteni, mert a fuldokló zokogás elmosta a szavait.

bors

Facebook Hozzászólások
Please follow and like us:
Édesanyja karjaiban halt meg a szépségkirálynő
error: Content is protected !!