Házkutatási paranccsal kopogtattak a rendőrök Détár Enikőnél

 

Hirdetés

Détár Enikő is nagyon megijedt

Rettenetesen megijedt a család.

Múlt héten Détár Enikő és Rékasi Károly fia, Zsigmond közösségi oldalán tudatta követőivel, hogy édesanyjával közös otthonukban házkutatási paranccsal jelent meg négy nyomozó. Lefoglalták a számítógépeit és egy festősablont is – egy tavalyi falfirkálással kapcsolatos szabálysértés miatt – írja a Story magazin.

„A rendőrségnek semmiféle bizonyítéka nincs, mindössze annyi, hogy én vagyok az egyik szervezője a mozgalomnak, ami a művészet „szavával” kritizálja a mindenkori rendszer hibáit… – magyarázza a magazinnak Zsigmond, aki szerint október ötödikén tettek feljelentést, és az azóta eltelt négy hónap őt nem hallgatták ki.

Hirdetés

„Nyilván bíróságig el sem jut az ügy, ez egy szabálysértés. De volt egy pont, amikor megrémültem. Borzasztó érzés, ahogy bármikor bejöhetnek az otthonunkba de ez csak jobban megerősített abban, hogy küzdeni kell az igazságért. – magyarázza Détár Enikő fia, akinek a mozgalma kifejezetten elutasítja a magántulajdon rongálását.

Kristóf arra a kérdésre, hogy miből fizeti majd ki az okozott kárt, ezt felelte: „Akár karitatív közmunkával idősek, hajléktalanok között, akár diákmunkából.

blikkruzs

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Házkutatási paranccsal kopogtattak a rendőrök Détár Enikőnél
error: Content is protected !!