Az elmúlt hetek tükrében nem meglepő módon az edző-férje, Shane Tusup nélkül tette tiszteletét a kecskeméti Univer24, az úszás ünnepe elnevezésű egynapos viadalon Hosszú Katinka. Az Év Sportolója díjátadót követően idén ez volt a második hivatalos esemény, amin megjelent a háromszoros olimpiai bajnok úszó, akinek magánéleti válsága immár tavaly december óta tart.

Hirdetés

Habár a bajai sztár megígérte, hogy elindul a 24 órán át tartó versenyen, ahol Kecskemét–Budapest távot, 85 kilométert kell teljesíteni, erre végül nem került sor. Hogy miért nem? Hosszú idén még egyetlen versenyen sem állt rajtkőre, és Kecskeméten is úgy tűnt, hogy messze nincs kirobbanó formában. A duzzadó izomzatának egyelőre nyoma sincs, ráadásul a 200 méteres vegyesúszó bemutató után – amit önmagához képest csigatempóban teljesített – is csak úgy kapkodta a levegőt. Ilyenre korábban nem volt példa, pedig nagyon sokszor úszott egymás után több számot is téthelyzetben.

– Sajnos elhamarkodott volt az az ígéretem. Nem állok még készen egy ilyen kihívásra. De minden tiszteletem azoké, akik képesek 24 órán ke­resz­tül úszni – szólt a rajongókhoz Katinka, aki igen felszabadultnak, jókedvűnek tűnt. Folyamatosan osztogatta az autogramokat, és készítette a szelfiket a lelkes úszópalánták nagy örömére.
Mivel az úszófenomén csak tévés interjúkat adott, az NSO Tv-nek adott nyilatkozatából derült ki, hogy már körvonalazódnak a jövőjével kapcsolatos tervei.

– Az elmúlt öt év iszonyatos menetelése után jó volt idézőjelben csak edzeni januárban, sokkal több szabadidőm van, remélem, ez pozitív hatással lesz a felkészülésemre. Az biztos, hogy márciusban már versenyezni fogok, és már az is körvonalazódik, hogy ki lesz az edzőm…. – magyarázta Hosszú.

Hirdetés

Facebook Hozzászólások
Hosszú Katinka meghozta a döntést
error: Content is protected !!