Német Lajos elárulta, mikor jön az igazi tavasz: szerinte március első felében még biztosan nem emelkedik plusz 15 fok fölé a hőmérséklet.

Hirdetés

Németh Lajos ezúttal Szabó Dórával együtt a Rudas Gyógyfürdőből jelentkezett be. A meteorológus elárulta, nincs abban semmi meglepő, hogy február közepén szakad a hó, ez az időjárás pont olyan, amilyennek ilyenkor lennie kell.

Végre elértük február 14-ét és valamit visszakaptunk abból, amit elvett tőlünk a december és a január. Mert ez minden volt, csak nem tél… A február igazi téli hónapnak számít, most olyan az időjárás, úgy viselkedik, mint ahogy februárban a sok évi átlag szerint szokott: havazik. Aztán ez a csapadékzóna elvonul holnapra, az országnak legfeljebb csak az északkeleti vidékein számíthatunk havazásra. Viszont helyenként akár mínusz 5-10 fokos hőmérséklet is lehet, ott ahol hó borítja a tájat.“- árulta el Németh Lajos, aki arra is választ adott, mikor jön végre a tavasz. „Naptár szerint a télből már összesen két hét van, hiszen március elsején beköszönt a meteorológiai tavasz. De csak naptár szerint, mert a leghosszabb távú előrejelzések azt adják, hogy lassan tavaszodik az idő, tehát még március első felében sem lesz 15 fok fölött a hőmérséklet. De ez valahol jó.

Facebook Hozzászólások
Please follow and like us:
Németh Lajos borzasztó dolgot mondott a tavaszról
error: Content is protected !!