Talán el­ke­rül­hető lett volna az 1997. au­gusz­tus 31-én tör­tént tra­gé­dia, ha Diana her­cegnő sze­re­tője, Dodi Fayed nem bírja ma­ra­dásra a pá­ri­zsi Ritz hotel előtt vá­ra­kozó le­si­fo­tó­so­kat.

Hirdetés

Dodi Fayed minden vágya az volt, hogy világgá kürtölje Diana hercegnőiránti szerelmét. A tragédia napjáig ugyanis csak szemfüles lesifotósok által készített képek láttak róluk napvilágot.

Talán ezért kiáltott oda könnyelműen Dodi a Ritz előtt állóknak, hogy el ne menjenek, hamarosan mindenki készíthet róluk egy képet, többek köztVeres László Párizsban élő magyar fotós is.

A hercegnő viszont még nem akarta a nyilvánosság előtt vállalni szerelmét, így a pár vacsora után a hátsó ajtón át távozott a hotelből. Dodi sofőrje ekkor vétett végzetes hibát: hogy megtévessze a fotósokat, tett néhány kört a szálloda parkolójában. Az elterelő hadművelet azonban egyből gyanússá vált a tapasztalt fotósoknak, akik ekkor már rohantak is a hátsó bejárathoz – írja a csütörtöki Ripost napilap.

Hirdetés

Diana és Dodi épp ekkor hajtottak el a szálloda limuzinjával, velük tartott a hotel ittas állapotban lévő biztonsági főnöke is. A fotósok motorokon eredtek a hercegnő és szerelme nyomába, akik őrült sebességgel hajtottak be a párizsi Alma-alagútba, majd egy pillérnek csapódtak. Veres László is Diana üldözői között volt. A férfi a végsőkig próbált fotózni, de később az összes nyersanyagát elkobozta a rendőrség és az alagút egy sötét szegletébe terelték. A férfi ekkor még nem is sejtette, hogy letartóztatják, hiszen mindenki percekkel a baleset után ért oda az alagútba.

ripost

Facebook Hozzászólások
Ezért kellett Dianának meghalnia: kipakolt a magyar szemtanú
error: Content is protected !!