Tahi Tóth Lászlót csütörtökön, felesége budai otthonában érte a halál.

Hirdetés

A szomorú hírt a Vígszínház a erősítette meg:

“Tahi Tóth László családja és a Vígszínház társulata mély fájdalommal és megtört szívvel tudatja, hogy Tahi Tóth László, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, kollégánk és barátunk türelemmel és méltósággal viselt betegség után életének 75. évében elhunyt. Emlékezetes és felejthetetlen alakításait, tehetségét, életszeretetét örökre szívünkben őrizzük. Tahi Tóth Lászlót a Vígszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később adunk tájékoztatást.”

A színész tavaly januárban előadás közben lett rosszul. A Hattyúdalban Tamburás szerepét alakította, amikor rosszul lett. Kórházba került, az elmúlt évben súlyos agyműtéten esett át, majd jobban, sőt, újra színpadra állt.

Hirdetés

A műtét utáni lábadozás fél évig tartott, és csaknem kilenc hónapos kihagyás után, 2017. október 3-án játszott először újra.

“Színész akartam maradni, és egy színész színház nélkül nem színész. Van, aki egy ilyen élethelyzetet felhasznál a visszavonulásra, mert a színművészet valóban kimerítő pálya. Folyamatos szellemtorna. A nyugdíjba vonulás gondolata bennem is felmerült, de bizonyítani akartam magamnak, hogy még bírom.”

Facebook Hozzászólások
Feladta a küzdelmet a betegséggel szemben! Elhunyt Tahi Tóth László! Nyugodjék békében!
error: Content is protected !!