A lúgos támadással vádolt orvos szülei elsőként a Borsnak nyilatkoztak. Szerintük nem bizonyíték a takarító emléke

Hirdetés

A fiamnak nincs bűntudata, mivel nem követett el semmit! – szögezte le dr. B. Krisztián apja a Fővárosi Ítélőtábla folyosóján.

Bilincsben érkezett a bíróságra dr. B. Krisztián. A férfi 16 hónapja van előzetes letartóztatásban © Zsolnai Péter

Az ügyészség szerint az orvos 2013-ban maszkban belopózott volt szeretője, Renner Erika lakásába, elkábította, és bosszúból maró lúggal öntötte le a nő nemi szervét.

Tegnap az ügyben tartott ne­gyedik ítélethirdetésen ismét bűnösnek találták, és kilenc év szabadságvesztésre ítélték a férfit, illetve örökre eltiltották az orvosi hivatástól. Még ez sem jogerős, B. Krisztián felmentésért fellebbezett, az ügyész viszont súlyosbításért, így újra harmadfokra kerül az ügy a Kúriára.

Hirdetés

A volt kórházigazgatót az egész családja elkísérte az ítélet­hirdetésre, bíztak benne, hogy felmentik. Ezúttal sem így történt.

Az orvos apja és anyja töretlenül hisz B. Krisztián ártatlanságában © Zsolnai Péter

– Felháborító és nevetséges az egész, tisztán látszik, hogy csak az időt húzzák. Egyetlen közvetlen bizonyítékot sem találtak Krisztián ellen, csak egy takarító homályos emlékeivel tudtak előállni, aki állítólag felismerte, pedig az arcát sem látta. Nem értjük, így hogyan lehet megalapozott ítéletet hozni – mondta a Borsnak a férfi édesapja. Édesanyja pedig úgy véli, hogy egy koncepciós per zajlik a fia ellen, és hogy így akarták eltávolítani a kórházigazgatói székből Krisztiánt.

Renner Erika feszülten várta a B. Krisztiánt elmarasztaló ítéletet. A férfi kilenc évet kapott © Zsolnai Péter

Az áldozat, Renner Erika az íté­let után úgy nyilatkozott, hogy bele is halhatott volna a támadásba, és mindennap eszébe jut, mit tettek vele, amikor levetkőzik és látja a testén a sebeket. Védője szerint éppen ezért a helyes minősítés az eshetőleges szándékkal elkövetett emberölés, nem pedig az életveszélyt okozó testi sértés.

B. Krisztián kérte, hogy a jogerős ítéletig házi őrizetbe kerülhessen.

– Nem áll fenn a szökés, elrejtőzés veszélye, mert az öt éve tartó procedúra alatt végig az volt a legfontosabb, hogy a családommal tarthassam a kapcsolatot – szólalt fel a tárgyalás végén, azonban elutasították a kérését.

bors

Facebook Hozzászólások
Lúgos támadás: az orvos szülei összeomlottak, hisznek fiuk ártatlanságában
error: Content is protected !!