Baranyi László már a kilencvenedik életévét is betöltötte, mint mondja, naponta jógázik, és a térdén kívül nem panaszkodik semmire, ami az egészségét illeti. A családot azonban két éve hatalmas tragédia érte: Laci bácsi veje meghalt, és azóta sem tudták maradéktalanul feldolgozni a hiányát.

Hirdetés

Fotó: Mészáros Diána

Baranyi László, a Família Kft. imádott nagypapája tavaly nyáron töltötte be a kilencvenedik életévét, és mint mondja, korát csupán olykor sajgó térde miatt érzi, egyébként ahova teheti, gyalog jár, ráadásul minden reggel jógával kezdi a napot. – Hetvenévesen még síeltem és hátraszaltóztam, ezt úgy higgye el, ahogy mondom – kezdte nevetve Laci bácsi, aki egészségét a genetikának tudja be. – Ugyan mindig is igyekeztem sportolni és úgy élni, hogy megmaradjon az egészségem, szerintem genetikailag is jól lehetek összerakva. Emellett a petrezselyem, a fokhagyma, a jó bor és a reggeli jóga az, ami fiatalon tartja az embert. A lényeg, hogy az élet derűjét ne hagyjuk el. Hinni kell magunkban, szeretni a vicceket, jókat nevetni, és emlékezni a sok szép nőre – kacsintott mindenki nagypapája. Laci bácsi egyedül térdére panaszkodik, mint mondja, porckopása miatt olykor komoly fájdalmai vannak, és sántít is, de fél a műtéttől. – Fiatal koromban gátfutó voltam, elmeszesedett a térdem, a doki szerint meg lehetne műteni, de nem merem, várok. Most van egy csodakenőcs, ettől remélek javulást. Az én koromban már egy rutinműtét sem úgy működik, mint másnál, felesleges ezért kockáztatni. Inkább jeleztem az igazgatóimnak, hogy ha lehet, olyan szerepet adjanak, amiben sokat ülök, különben előfordul, hogy sántítok.

Hirdetés

Laci bácsi egy új eljárást azonban fontolóra vett. – A sportkórházban van egy lehetőség, miszerint leveszik a vért, felfrissítik és visszafecskendezik. Ezzel állítólag valamennyivel enyhíteni lehet a fájdalmat, és javulást is el tudnak érni. De tudja, ez csak testi fájdalom, van rosszabb is – mesélte Laci bácsi, aki elpanaszolta, hogy két évvel ezelőtt nagy tragédia történt a családban.

– A lányom, Zsuzsa férje sajnos két évvel ezelőtt egy súlyos betegségben meghalt. Mindenkit nagyon megviselt, igyekeztünk a feleségemmel mindenben támogatni a lányomat és az unokámat, Kamillát. Zsuzsa zongoratanár, a munkájába temetkezett, és rengeteget foglalkozik az unokámmal is, aki mindannyiunk szeme fénye. Kamilla nagyon megroppant az apja elvesztésében. Van egy egyezségünk, hogy nem beszélünk róla, a nevét sem említjük, azt hiszem, egyelőre így könnyebb nekik, magukba zárják az emlékeket. Mi a feleségemmel ezt tiszteletben tartjuk, nem tépünk fel sebeket. Egy gyönyörű rész volt a lányom, az unokám és a mi életünkben is, hogy ismerhettük a vejemet, de inkább a jövőjükre koncentrálunk – mondta mély fájdalommal Laci bácsi, aki imádja az unokáját, és nagyon büszke rá. – Nemrég együtt léptünk fel Kamillával, aki kifejezetten kameraérzékeny, az iskolában is mindig szaval és táncol. Meg kellett állapítsam, hogy ebben a gyerekben van puskapor! A nagyanyja és az édesanyja is imádja a zenét, én meg a színpadot. Büszkeség, hogy van, amit tőlünk örökölt.
Laci bácsi és felesége egyébként idén lesznek ötvenéves házasok, a színész pedig minden percet becsben tart, amit a feleségével tölthetett. – Hát hogy is fogalmazzak? Oda-vissza éltem, konkrétan haraptam az életet. Ő is szakmabeli volt, ismert engem, és csak legyintett, hogy „ó, bolond komédiás”. Szerettem vele az elmúlt negyvenkilenc évet, mert hagyott élni. A szerelmen túl az egymás iránti bizalom és szeretet, amit benne megtaláltam. Nem is tudom, mi lett volna velem nélküle.

lokál

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Nem tudja feldolgozni a halálát, fiaként szerette a Familia Kft sztárja
error: Content is protected !!