Hirdetés

Nem akartam hinni a szememnek.

Már három éve éltem egyedül, társ nélkül, amikor egy esti szórakozóhelyen végre megismertem Zsoltot. Tulajdonképpen ő szúrt ki magának.

Aztán hogy elkezdtünk beszélgetni egy pohár bor mellett, én is hamar belelkesedtem: régen nem találkoztam ilyen érett, józan fiúval. Találkozgatni kezdtünk, de nem siettünk el semmit.

Hirdetés

Már több hónapja jártunk, amikor először lefeküdtünk egymással. Csodálatos volt az első – és az összes azt követő együtt töltött éjszaka is. Egyre biztosabban éreztem: szeretem, és vele akarom leélni az életemet.

Eljött hát az ideje, hogy bemutassam a barátnőimnek is. Együtt mentünk el mulatni, és nagyon hálás voltam, hogy a lányok egész este szóval tartották, szinte körüludvarolták Zsoltot. Mindenkinek nagyon szimpatikus volt, és úgy éreztem: minden rendben. Aztán a legjobb barátnőm félrehívott, és kicsit meghökkenve azt kérdezte: „Dehát téged nem zavar, hogy egy ennyivel fiatalabb fiúval álltál össze?!”

Nem is értettem, miről beszél, hiszen Zsolti harminchat éves, éppen egy évvel idősebb nálam. A barátnőm viszont a kezében tartotta Zsolt személyijét (valamilyen játékos módon szerezte meg tőle, a mai napig nem tudom hogyan…) Abban viszont ott állt feketén-fehéren: született 1981. június 7-én. Barátnőmnek lelkére kötöttem, hogy ezt a titkot ne árulja el senkinek, én pedig este dühösen és kétségbeesetten vontam kérdőre Zsoltit.

Azzal védekezett, hogy ő soha nem mondta, hogy hány esztendős, én meg nem kérdeztem. Csupán csak rám hagyta, amikor találgatni próbáltam. Azt kívántam bárcsak örökre megmaradtam volna ebben a tévhitben, mert hirtelen egyáltalán nem értettem, hogy mit keresek én, egy „harminc pluszos” egy huszonéves fiú oldalán.

Túlságosan szerettem és szeretem Zsoltit ahhoz, hogy elengedjem. Inkább elhatároztam, hogy a titkot, amíg lehet, megőrzöm magamnak. Két hét múlva fogom bemutatni a szüleimnek, és megmondtam Zsoltinak, hogy egyelőre nem tudom, és nem is akarom megmondani a valódi életkorát.

Talán majd később, ha már kikezdhetetlen a kapcsolatunk. Bár egyelőre magam sem tudom, hogy valaha is el tudom fogadni (én!) ezt a korkülönbséget. Még a házasságlevélen is szörnyen mutat, hogy a férj kilenc évvel fiatalabb az asszonyánál…

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Ránéztünk a pasim személyijére a barátnőmmel! Azt hittem, elsüllyedek attól, amit látok
error: Content is protected !!