t kórházban sem vették észre az öt és fél centiméteres ceruzát, amely egy iskolai baleset során beletört Barbara combjába. A nyolcéves mindszenti kislányt végül Szegeden műtötték meg, közel egy hónappal a baleset után. Ezalatt már tályog keletkezett a sebben – írja a Délmagyar.

Hirdetés

Barbara januárban a kabátzsebében felejtett egy ceruzát. A szünetben felbuktatták, és olyan szerencsétlenül esett, hogy a ceruza átfúrta a kabátot és a nadrágot is, és beleállt a combjába – mesélte lapnak a kislány édesanyja.

Fotó: Délmagyar

Bár már akkor látszott, hogy a ceruza eltört, annak csak az egyik felét találták meg. Keresték a tanárok is, de mivel nem volt sehol, arra gondoltak, biztos kiesett valahol. A seben sem látszott semmi különös.

Hirdetés

Mivel azonban a kislánynak olyan fájdalmai voltak, hogy lábra sem tudott állni, elvitték a háziorvoshoz. Ő megnézte a sebet, majd úgy találta, hogy Barbarát a szentesi kórházban kellene megvizsgáltatni. Ott szintén megnézték a sebet, de csak a külső részét. Néhány szálkán kívül az orvos mást nem talált. Kitisztította, fertőtlenítette, tána 1-2 naponta kellett járniuk kötözésre.

Csakhogy a seb nem gyógyult, egy idő után pedig a kislány sérült combja láthatóan dagadtabb volt, mint a másik. A háziorvos ekkor a hódmezővásárhelyi kórházba külte őket hogy nézessék meg, nincs-e nagyobb baj  Ott antibiotikumos kezelést ajánlottak és kötözéseket, de az édesanya azt mondta, ezért felesleges befektetni, így nem maradtak ott. Egy hétre rá a seb csúnyán bepirosodott, a környéke fel volt puffadva, és már váladékozott is. Ismét Hódmezővásárhelye mentek, a sebészetre, ahol szintén nem tettek vele mást, mint hogy átkötözték.

A családnak ezután a szegedi gyermekklinikán is egy szakvéleményt. Ott készítettek röntgent, amiből kiderült, hogy

egy 5 és fél centiméteres ceruzadarab van befúródva a combjába, ami körül már tályog keletkezett.

A műtétet a múlt hét kedden el is végezték el, íme ez került elő Barbara combjából:

Fotó: Délmagyar/A család fotüja

Pásztor Imre, a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház orvosigazgatója elmondta, hogy a feltételezett idegen testet az első ellátást végző orvos kereste, és mivel egyértelmű információval nem rendelkezett a hollétéről, helyi érzéstelenítésben a sebet is igyekezett feltárni. A röntgenek nem alkalmasak grafit, illetve színes ceruza kimutatására, erre speciálisan beállított vizsgálati eljárások szolgálnak.

168 óra

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Ez az 5 centis ceruza volt Barbara combjában! Két kórház orvosainak fel sem tűnt! Figyeld, ezután mit mondtak!
error: Content is protected !!