Egy anya és egy apa megható levelet írt gyerekének.

Hirdetés

Drága gyermekünk!

Amikor nagyon idősek leszünk, bizony sok türelem kell majd hozzánk. Ha eltörünk egy tányért, vagy kiöntjük a levest az abroszra, kérünk, ne kiabálj majd ránk. Az idős emberek sokkal érzékenyebbek, próbálj meg türelmes lenni velünk.

Ha romlani fog majd a hallásunk, ne kiabálj ránk, csupán annyit kérünk, hogy ismételd meg még egyszer hangosabban, vagy írd le egy lapra, amit mondtál.

Hirdetés

Sajnáljuk… ha öregedő lábaink már gyengék lesznek, légy türelmes velünk, mint, amikor annak idején az első lépéseidet figyeltük, féltő szeretettel.

Reméljük, nem bánod majd, ha százszor megismételjük ugyanazt a történetet. Ugye nem fogsz kinevetni, és nem találsz unalmasnak majd?

Emlékszel, amikor kicsi voltál, és nagyon szerettél volna egy léggömböt? Legalább százszor elismételed, hogy “akarom”, mindaddig, amíg megkaptad.

És, bocsánat, ha már nem leszünk olyan ápoltak, és illatosak. Az idős embereknek néha már “öreg” szaguk van. Ne kényszeríts minket, hogy egyfolytában zuhanyozzunk, a mi testünk már nagyon törékeny, és érzékenyebbek vagyunk a hidegre, sokkal hamarabb megfázunk.

Emlékszel, amikor kicsi voltál állandóan futottam utánad a szobában, hiszen sikítva menekültél a tusolás elől?

Csak reménykedünk, hogy lesz majd elég türelmed hozzánk. Az öregség az élet természetes velejárója, egy folyamat, amit el kell fogadnunk. Te is meg fogod érteni, ha majd idősebb leszel.

Ha lesz majd egy kevés időd, mi örömmel vesszük, ha meglátogatsz, és beszélgetsz velünk. Az egyedüllét magányossá tesz, az öregek pedig gyakran vannak egyedül. Tudjuk, hogy nagyon lefoglalja a fiatalokat a munka, és fárasztó az öregek ismétlődő történeteit hallgatni, de, ha lesz egy kis időd beszélgetni, szívesen látunk.

Emlékszel, amikor kicsi voltál, mennyit hallgattuk a történeteidet a plüss mackódról?

Eljön majd annak is az ideje, amikor annyira elgyengülünk, hogy nem tudunk felkelni az ágyból. Reméljük, akkor is vigyázni fogsz ránk.

Csak arra kérünk, hogy légy velünk kedves az utolsó pillanatokig. Ha eljön az idő, fogd meg a kezünk, és adj erőt, hogy szembenézhessünk az elkerülhetetlennel. Ne szomorkodj, ha találkozunk majd a Fennvalóval, arra kérem, hogy vigyázzon rád, és segítsen az utadon.

Köszönjük a hozzánk való jóságod. Sokkal jobban szeretünk, mint bármit ezen a világon.

Ölelünk, a te öreg szüleid, Anya és Apa.

9AM