Hirdetés

A magyar családok rengeteg pénzt veszíthetnek (illusztráció) / Fotó: RAS-archív

Az osztrák kormány jövő januártól vezetné be az új intézkedést.

Ragaszkodik a nem Ausztriában élő gyerekek után fizetett családtámogatási járulékok, vagyis a családi pótlék csökkentéséhez az osztrák kormány, még akkor is, ha az esetleg kötelezettségszegési eljárást vonhat maga után Brüsszellel szemben – jelentette ki Sebastian Kurz osztrák kancellár egy pénteken megjelent interjúban. Ez egyben azt is jelenti, hogy rengeteg olyan magyar, aki Ausztriában dolgozik de családja Magyarországon él, komoly pénzeket veszíthet az intézkedés bevezetésével.

Hirdetés

“Ha panaszt tesznek emiatt Ausztriával szemben, tudomásul vesszük, de nem fog minket eltéríteni a kijelölt útról” – fogalmazott Kurz az APA osztrák hírügynökségnek adott interjúban. Hozzátette:

“Amit teszünk, az teljesen jogos. Erre feltétlen szükség van, mert Ausztria több száz millió eurót utal át családtámogatás címén külföldre, és ez nem igazságos, mert a megélhetési költségek sokkal alacsonyabbak Romániában és más országokban, mint Ausztriában. Úgy lenne méltányos, ha a kifizetéseket az ottani színvonalhoz igazítanánk.”

Az intézkedést Ausztria 2019 januárjától tervezi bevezetni.

blikk

Facebook Hozzászólások
Döntött az osztrák kormány: rossz hír a kint dolgozó magyaroknak
error: Content is protected !!