Hirdetés

A citrom egy egészséges gyümölcs aminek rengeteg pozitív tulajdonsága van. Már a rómaiak, az egyiptomiak és a görögök is használták. Volt aki a friss húsról űzte el vele a rovarokat, mások pedig lázcsillapítónak használták.

Mostanában nagyon népszerű a citromos víz fogyasztása reggel és ez egy igazi trend is egyben. Az alábbiakban 5 olyan dolgot olvashatunk, amely a citromfogyasztás előnyeiről szól.

1. A rák ellen dolgozik

Hirdetés

A citrom mint tudjuk nagyon savanyú de azt is tudtad, hogy a rákos sejtek nem szeretik a savas környezetet? A citromban lévő flavonoidok erős ellenszerei a rákos sejteknek írja a kutatás főleg a mellrákkal kapcsolatban. Persze immunerősítőként működve csak, mert a citrom önmagában nem terápia, sem kezelés nem lehet a rák ellen, ne vegyük alapul ha ilyen komoly betegségről van szó, hanem forduljunk orvoshoz!

shutterstock_377190859

2. Erősíti az immunrendszert

A citromban rengeteg C vitamin van, A vitamin és fóliumsav is, a bioflavonoidok pedig felerősítik a vitaminok hatását. Egy citromban megtalálható a napi C vitamin szükségletünk 66 %-a.

3. A koleszterin szint csökken

Kutatások kimutatták, hogy a citrom héjában lévő pektin csökkenti a koleszterin szintet a szervezetben. Salátába vagy joghurtba használjuk fel a héját és ne dobjuk ki.
shutterstock_377438101

4. Csökken a vércukor szint

A citromról és az ecetről már szinte köztudott, hogy csökkenti a vércukor szintet. Ez azért van, mert a savanyú étel arra készteti a szervezetet, hogy lassabban dolgozza fel a tápanyagot. Ezért a vércukor szint is kiegyensúlyozottabb lesz.

5. A test tisztító folyamatait stimulálja

Az enzimek és a vese funkcióját segíti a citrom, írja a kutatás, ezen felül pedig rendszeresen fogyasztása megelőzheti a vesekövek kialakulását.

shutterstock_377367913

Egy fél citrom levét csavard ki és öntsd szobahőmérsékletű vízbe ( a hideg víz nem tesz jót az emésztésnek). Figyeljünk azonban arra, hogy a citromsav nagyon marja a fogakat. Ezért citromos víz fogyasztása után legalább fél óráig ne mossunk fogat.

Lehet, hogy már holnap reggel iszol egy pohár citromos vizet? 

csodalatos.co

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

TUDTAD? EZ TÖRTÉNIK A SZERVEZETEDDEL HA MINDEN REGGEL MEGISZOL EGY POHÁR CITROMOS VIZET ÉHGYOMORRA!
error: Content is protected !!