Van egy régi kis asz­tal­kád, amit sze­ret­nél fel­újí­tani? Fesd át táb­la­fes­ték­kel. De ne költs a fes­tékre egy va­gyont, in­kább ál­lítsd elő fil­lé­rek­ből ott­hon. Nem kell hozzá több, mint 5 perc, a hoz­zá­va­lók száma pedig csu­pán 3!

Hirdetés

A lomtalanításnál találtál egy szuper kis asztalt, ami pont jó lenne a teraszra? Csak fel kéne újítani egy kicsit. Fesd át táblafestékkel!

A krétafesték, más néven táblafesték azért népszerű, mert ma ismét divatos az érett, matt felület. Tudod, ahogyan azok a régies, romantikus hatású konyhabútorok néztek ki.  Talán a nagyszüleid otthonában láttál hasonlót.

Az egyetlen baj ezzel a festékkel, hogy igen drága, és még beszerezni is problémás.

Hirdetés

Most egy olyan trükköt mutatunk, mellyel 5 perc alatt bármilyen falfestéket táblafestékké változtathatsz. És ehhez csupán 3 dologra lesz szükséged.

Hozzávalók 1 liter táblafestékhez:

  • ½ csésze szódabikarbóna
  • 1 csésze latex festék (jó a maradék is)
  • 3 ek hideg víz

Elkészítés:

Egy befőttesüvegben keverd el jól a hozzávalókat. A végeredménynek vékony, nem szemcsés állagúnak kell lennie. Türelem kell a keveréshez (vagy egy jó mixer), hogy a szódabikarbónaszemcséi tökéletesen felolvadjanak.

Ezzel a mennyiséggel kényelmesen be tudsz festeni egy kis kávézó asztalt, kisebb szekrénykét. A maradékot jól záródó üvegben tárold.

Vigyázz, gyorsan dolgozz vele, mert hamar beszárad!

ripost

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Szó­da­bi­kar­bó­nát ön­tött a fal­fes­tékbe, nem hi­szed el, mi tör­tént
error: Content is protected !!