Fel­buj­tó­ként elő­ször Por­tik Ta­mást, ked­den pedig Gyár­fás Ta­mást hall­gat­ták ki egy húsz évvel ez­előtti gyil­kos­ság, Fenyő János mé­dia­vál­lal­kozó meg­ölése ügyé­ben. Gyár­fás, az úszó­szö­vet­ség volt el­nöke és Por­tik, két gyil­kos­ság miatt is el­ítélt bű­nöző kü­lö­nös, több év­ti­zede tartó kap­cso­lat­ban áll egy­más­sal…

Hirdetés

Szomszédja egymásnak a budapesti Svábhegyen Gyárfás Tamás, a kedden őrizetbe vett volt úszószövetségi elnök és Portik Tamás, két gyilkosság miatt is börtönben ülő bűnöző. Mindkettőjüket felbujtással gyanúsítják a Fenyő-gyilkosság ügyében: a közvetlen parancsot Portik adhatta ki, de a gyanú szerint a végső megbízó Gyárfás Tamás, volt médiavállalkozó, az úszószövetség volt elnöke lehet.

Szoros, bizalmas kapcsolat Gyárfás és Portik között

Azt beszélik, hogy Portik és Gyárfás kapcsolata évtizedeken át nemcsak üzleti, de szinte baráti volt. Nem lehet véletlen, hogy a börtönben ülő Portik élettársa ma abban a villában lakik, amelyik korábban Gyárfásé volt. A budai, hegyvidéki, Ágnes úti telket még 1992-ben szerezte meg Gyárfás, majd felépített egy óriási villát.

Ezt 1999 augusztusában elcserélte Portik élettársának házával, de azt a mai napig nem tudni, hogy Gyárfás mit kapott még cserébe Portikéktól.

Hirdetés

2004-ben Gyárfás a saját birtokából választott le egy jelentős méretű területet, és az önkormányzattól is vásárolt hozzá egy telekrészt, hogy a szomszédban rendezkedhessen be Portik egy 2000 négyzetméteres ajándék ingatlanon, így már telekszomszédokká is váltak a Svábhegyen.

A kérdés: talán ily módon akart törleszteni a Fenyő-gyilkosságért?

Egy tanúvallomás szerint Gyárfás egyszer elszólta magát, amikor Portik Tamás, a 90-es évek olajmaffia-botrányainak egyik kulcsszereplője kijelentette, hogy „hazavágja” Fenyőt, amire Gyárfás úgy felelt:

Tomikám, ezzel nekem is nagy szívességet tennél, ez a szemét tényleg golyót érdemelne

Erre Portik feldühödve azt mondta, „hát akkor én kinyíratom”.

ripost

Facebook Hozzászólások
Döbbenetes: így hálálhatta meg Gyárfás a Fenyő gyilkosságot Portik Tamásnak!
error: Content is protected !!