Ez most tényleg ettől lehet?

A pajzsmirigy a nyakon található lepke alakú szerv. Két lényeges hormont termel: athyroxint és a trijód-thyronint, melyek az metabolizmus szabályozásának lévén, a test minden sejtjének működésére hatást gyakorolnak.

Hirdetés

Pajzsmirigy rendellenesség több okból is kialakulhat, kialakulásában fontos szerepet játszik a genetikus hajlam, bizonyos autoimmun betegségek, az állandó stressz, helytelen életmód épp úgy, mint a túl kevés jód bevitel. Magyarországon például kevés jód van a termőföldben, mert nincs tengerünk, ezért elterjedt ez a betegség.

A pajzsmirigy rendellenességek gyakrabban fordulnak elő nők között, ennek egyik oka, hogy várandósság és szoptatás idején nagyobb a test jódszükséglete, illetve –különösen a fiús mamák esetében – hormonális tényezők is hozzájárulnak a szülés utáni pajzsmirigy-gyulladás kialakulásához.

Az alábbi 8 jel pajzsmirigy betegséget jelez.

Hirdetés

Gyakori izom- vagy ízületi fájdalom: – Bizonyos helyzetekben megszokott jelenség, azonban ha semmilyen kezelés hatására nem múlik a fájdalom, akkor ajánlott felkeresni orvosunkat!

Puffadás és duzzanat: – A pajzsmirigy problémák gyakran vezetnek puffadáshoz és duzzadt, vizes archoz is egyaránt.

Remegés és a szorongás: – A pajzsmirigy hormonok befolyásolhatják a hormonok működését, amelyek okozhatnak koncentrációs zavarokat, megmagyarázhatatlan remegéseket és szorongás érzést.

Súly változások: – A hirtelen bekövetkezett súly gyarapodás, valamint a gyors fogyás szintén magyarázható a pajzsmirigy problémákkal. Ha ilyen eset áll fent, mielőbb keressük fel orvosunkat, hiszen ez magyarázatra és befolyásoló tényezőre szorul.

Rendszertelen menstruáció – Pajzsmirigy problémák szintén nagy hatással vannak a menstruációra is, bizonyos nők esetében vagy túl hosszú ideig elnyúló ciklust, vagy rendszertelen vérzést okoznak.

Változás a mentális funkciókban – A lecsökkent pajzsmirigy hormonok hatására állandó fáradtság és szédülés érzés tapasztalható.

Hőingadozás:– Abban az esetben, ha pajzsmirigy problémáink vannak, az emberek képesek összekeverni a hőmérsékletet, a hidegben melegség önti el őket, míg a melegebb levegőn hidegrázásuk van.

Hajhullás, arc sápadtság – A pajzsmirigy problémák is megnyilvánulnak hajhullásban, gyenge, törékeny és száraz hajban, valamint az arc hirtelen sápadtságában.

(tudasfaja.com)

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Kiborultam, amikor a doki elmondta, mitől hízom! Te gondoltad volna ezt?
error: Content is protected !!