Egy hétköznapi, ám mégsem mindennapi sztori terjed a Facebookon, ami az amerikai Andy Ross-szal történt múlt hónapban.

Hirdetés

A férfi egy nap a munkából hazafelé menet beugrott a boltba, ahol felkeltette egy kislány figyelmét. Sejtette, hogy azért bámulta őt ennyire, mert elég koszos volt, elvégre egyenesen a munkahelyéről jött. Amikor sorban álltak a kasszánál, a lány még mindig nem vette le a szemét Andyről, ekkor már az anyja is rászólt, hogy ne bámulja. Aztán amikor már kifelé mentek a boltból, halkan ezt mondta a 7 éves kislányának:

Látod, ezért kell iskolába járnod!”

Ekkor a férfi odament hozzájuk és megmondta nekik a magáét.

Hirdetés

“Először is, egy piszkos, de nagyon tanult ember vagyok. Nem csak érettségim van, de főiskolai diplomám és több orvosi bizonyítványom is. A külsőm alapján azt feltételezni, hogy műveletlen vagyok, elég nagy tudatlanságra enged következtetni.”

Ross ezután elmondta, hogy büszke a tetoválásaira, mert ezek jelképezik azt a munkát, amit az országáért végzett katonai orvosként. Később társtulajdonosa lett egy cégnek, amely a szabadban való túlélésre és vadászatra tanítja az embereket. Kipróbálta az irodai munkát is, de az nem jött be neki, így végül az építőiparban találta meg a helyét. Most már büszke arra, hogy részt vehet Amerika építésében, és minden egyes nap élvezi a munkáját.

“Szeretem a kétkezi és a szabadtéren végzett munkát. Ez azzal jár, hogy néha piszkos leszek. Jól keresek, így probléma nélkül tudok gondoskodni a családomról. Tehát a külsőm egyáltalán nem tükrözi az intelligenciaszintemet vagy azt, hogy mennyi ideig tanultam.”

Végül szép napot kívánt nekik, az anyát pedig megkérte, hogy a jövőben próbáljon meg ne előre ítélkezni az emberekről.

A férfi végül 8 tanulságot fogalmazott meg a történtek után:


1. Ne ítélj első látásra!

2. Csináld és élvezd, amit szeretsz, így az sosem tűnik munkának.

3. A fizikai munka a legjobb, mert jól megfizethetik.

4. A tanulás fontos, de a felsőoktatás nem garantál semmit.

5. A tapasztalat, a kemény munka és az elhivatottság kell ahhoz, hogy sikeres karriered legyen.

6. Ne legyél s.ggfej szülő, aki s.ggfejt csinál a gyerekeiből!

7. Amikor valakit az intelligenciászintje és a tanultsága alapján akarsz sértegetni, ne hagyd, hogy egy koszos ember kioktasson.

8. Szükségem van egy zuhanyra.

Andy Ross a Facebookon is közzétette a tanulságos történetét, amelyet már több mint 300 ezren kedveltek és 160 ezernél is többen osztottak meg. Az biztos, hogy sokan tanulhatnak az esetéből…

otpercpiheno.hu
Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
BESZÓLT A TESCÓBAN EGY MILLIOMOS NŐ, ENNEK A MUNKÁSNAK. A MUNKÁS NYÍLT LEVELET ÍRT NEKI, AMIT 160 EZREN OSZTOTTAK MEG 1 ÓRA ALATT
error: Content is protected !!