Norbi űrhajós diéta ötlete

Harmincnégy éve egy széfben őrzi Schobert Norbi egy kúra leírását, amelyet továbbgondolva ingyen közölt

Hirdetés

Szerencsésnek mondhatják magukat azok a miskolciak, akik egy téli este részt vettek Schobert Norbi Törjünk borsot együtt a kilók orra alá! címû motivációs klubestjén, mert már a kezükben tarthatják a fitneszguru újabb titkát. Ez a titok nem más, mint a NASA által összeállított űrhajósdiéta új verziója.

– Fiatalkoromban egy év alatt negyven kilót fogytam le ezzel a módszerrel. A mai napig őrzöm, mint emléket, harmincnégy éve egy széfben pihen. Az 1980-as években fejlesztette ki a NASA, az űrprogram keretén belül. Gondoljunk csak bele, az űrhajósoknak milyen egészségesnek kell lenniük ahhoz, hogy kilövéskor elbírja a szervezetük a több mint 20 G-s terhelést. A nekik készített diétából alkottam meg az Update kódrendszert, amit tizenöt év után újragondoltam.

– Séfekkel, szakemberekkel, német kutatókkal továbbfejlesztettük, hozzátettem a saját ta­paszta­la­taimat is, így megszületőben van egy olyan új pontrendszer, ami segítség nélkül világossá teszi az ember számára, mennyit ehet naponta – ma­gyarázta. A jelenlévők kaptak egy közel ötszáz tételes listát, amelyet akkor tesz ingyen elérhetővé, ha megvan az ezer tétel.

Hirdetés

– Minden étel és alapanyag kap pontot. Meg van határozva, napi hány pontot kell en­nünk ahhoz, hogy fogyjunk. Például 100 gramm tehéntúró 2 pont, egy doboz cukros joghurt viszont már 12. Aki gyorsan szeretne fogyni, az napi 40 pontot ehet. Ám az alanyra van bízva, hogy ezt a 40 pontot napi hány étkezéssel viszi be, akár óránként is ehet, és az is mindegy, mikor – magyarázta Norbi, aki a sporttevékenységeket is beleveszi az összesítésbe.

A gyors fogyókúrákat kereső páciensek gyakran emlegetik a 10, 13, 21 napos villám diétákat, mint a bikini test elérésének eszközeit. Utána néztünk hát, hogyan is működik a 13 napos kúra?

A 13 napos  „űrhajós étrend” kevesebb mint két hét alatt segíthet a súlycsökkentésben, és a test méregtelenítésében, és a felfúvódás csökkentésében. Nem szükséges a súlytalanság állapotában lebegni, elegendő, ha követi valaki a program igen szigorú előírásait.

Az igazi űrhajósok nem használják ezt az étrendet. Nevét valószínűleg azért kapta, mert a 13 napos diétát kizárólag olyan fogyni vágyó hölgyek és urak lesznek képesek végigcsinálni, akik űrhajósokat megszégyenítő önfegyelemmel és kitartással bírnak. (Az űrhajósok étrendje legnagyobb részt fehérje tartalmú ételekből áll, a szénhidrátok százalékos aránya nagyon kicsi.)

SZABAD – NEM SZABAD A 13 NAPOS DIÉTÁBAN!

Tilos szénsavas italok, cukros gyümölcslevek, alkoholtartalmú italok fogyasztása. (Az alkoholt elsősorban cukortartalma miatt zárjuk ki.) Fűszerek közül a só és persze a cukor az, aminek minimum 13 napig búcsút inthetünk. Ugyancsak a kerülendő ételek listáját szaporítják a keményítő tartalmú zöldségfélék, nincs krumpli, sárgarépa, cékla vagy paszternák, és a rizs vagy a kenyér- és tésztafélék is mennek a süllyesztőbe. Agyő pizza, viszlát rizottó…

Helyettük fogyaszthatunk sok-sok halat, sonkát, csirkét, tojást, paradicsomot, uborkát, salátát és káposztát. De megengedett a brokkoli, karfiol, és tofu is, illetve minden olyan étel, ami nem szerepel a 13 napos diéta korlátozó listáján.

13 NAPOS DIÉTA-MINTA MENÜ

Az alábbi minta menü példaként kering a neten, és a diéta követői ennek mintájára alkotják meg saját elképzeléseiket a nem tiltólistás összetevőkből.

Reggeli: Két főtt vagy sült tojás + egy csésze kávé tej és cukor nélkül.

Ebéd: csirkehús leves+a benne főtt csirkehús + saláta paradicsommal és gombával + egy pohár szójatej vagy fekete kávé.

Délután: Egy csésze zöld tea.

Vacsora: Egy pohár mandulatej, hal és 150 g tofu.

*A tofu tésztával, a csirke hallal, a zöld tea pedig kávéval helyettesíthető.

13 NAPOS DIÉTA ALATT SE FELEDJÜK A VITAMINOKAT ÉS A VIZET

Az itt tárgyalt fogyókúra programmal szimpatizálók is gyakran hangoztatják, hogy mennyire fontos a napi folyadékbevitel, így ebben az esetben se feledkezzünk mega napi 2 liter kalóriamentes folyadék elfogyasztásáról! Különösen igaz ez, ha mellette aktív sporttevékenységet is folyatatunk. Me a pontok: https://issuu.com/teletal/docs/urhajos_dieta__pontfuzet

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Norbi űrhajós diéta ötlete
error: Content is protected !!