
A klasszikus Quiche Lorraine könnyen elkészíthető, tökéletes minden étkezéshez és nagyszerű egész évben!
Hirdetés
Itt egy klasszikus quiche recept, amire csak szükség lehet egy mesés étkezéshez, a Quiche Lorraine éppen ilyen.
Egyszerű, ízletes szalonnás quiche, amely könnyen készíthető!
Ma visszatérünk az alapokhoz
Hirdetés
Hozzávalók a tésztához:
- 250 g finom liszt
- 1 egész tojás
- 150 g vaj, felvagdosva
- 1 ek. tej
- 1 kk. só
- 1 kevés cukor
Hozzávalók a töltelékhez:
15 centis póré
3 tojás
250 ml zsíros tejszín (33%)
szerecsenydió, só, bors
100 g reszelt sajt (Gruyere vagy bármilyen)
250 g húsos bacon
15 centis póré
- Egy tálba öntjük a lisztet, a közepébe beleütjük a tojást, vajat, sót és a cukrot, majd összerakjuk a tésztát. Amikor a vaj összeállt a liszttel, adjuk hozzá a tejet és keverjük össze.
- A tésztát gyúródeszkán erős mozdulatokkal gyúrjuk még át, míg teljesen összedolgozódnak benne az alapanyagok, azután formázzunk belőle egy lapos bucit, és tegyük 15-20 percre a hűtőbe pihenni.
- A tésztát 2 mm vastagságúra nyújtsuk, tegyük sütőformába, villával szurkáljuk meg a felületét, majd tegyük vissza újabb 15 percre a hűtőbe. (A második hűtés arra szolgál, hogy a tészta ne essen össze sülés közben, ne csússzon le a sütőedény oldalán.)
- Ezután tegyünk bele sütőpapírt és a pitesúlyokat (vagy babot, rizst, ez nehezékként funkcionál és meggátolja a tészta felemelkedését). 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd kivesszük a nehezéket és a sütőpapírt, és további 6-8 percig sütjük, hogy színt kapjon.
- A kockára vágott bacont megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított póréhagymát. A tojásokat felverjük, fűszerezzük, és hozzáöntjük a tejszínt meg a sajt egy részét.
- A kisült tésztaalapba beletesszük a szalonnás hagymát, és ráöntjük a tejszínes-sajtos tojást. A tetejét meghintjük a maradék sajttal.
- 200 fokra előmelegített sütőben, 20 percen át sütjük, amíg a massza dermedt és a felszíne szép pirult nem lesz.
Facebook Hozzászólások
Hirdetés
More from my site
Quiche: elronthatatlan francia lepény, bármi mehet bele, de mi szalonnával, sajttal szeretjük