A purhab nemcsak tömít, hanem ragaszt is

Az építőiparban az egyik legismertebb és leghasználatosabb tömítő, és ragasztó eszköz a purhab. Szinte minden ember találkozott már vele, hiszen mindenki számára elérhető, és egyszerűbb munkálatok során, bárki tudja használni.

A legtöbb esetben ajtók és ablakok beszerelésénél használják, de akár fürdőkád beszerelésére is kiválóan használható, hiszen nem csak a hézagok tömítésére jó, hanem kitűnő ragasztó hatásának köszönhetően könnyedén megtartja ezeket a nyílászárókat. Mivel tömítőként is használható, így kisebb hézagok tömítésére is kiválóan használható, valamint akár kisebb üregek hő és hangszigetelésére is egyaránt alkalmazható.

A purhab levegővel találkozva kezd megdagadni, és megfelelő hőmérsékleti viszonyok között 2-3 óra alatt megköt. Kötés után a purhab késsel könnyen „faragható, formázható.

A purhabok egyik nagy előnye a korábbi anyagokkal szemben, hogy ezek nem zsugorodnak és az egészségre sem ártalmas.

Használat elött a felhasználási felületet érdemes minimálisan benedvesíteni, valamint a flakont alaposan felkell rázni, majd függőlegesen tartva, egyenletesen adagolva hordhatjuk fel az anyagot. A flakonon található pisztoly segítségével a purhabot pontosan feltudjuk vinni a ragasztani, tömíteni kívánt felületre.

Ezek a purhabok igen könnyen beszerezhetőek bármelyik barkács üzletben, nagyobb áruházakban, valamint az építészetre, barkácsolásra szakosodott weboldalakon, ráadásul ezeknél nagyon jó felhasználási segédletek és ötletek is találhatóak.

 

By Kuruc Monika

Vélemény, hozzászólás?

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.