Keresőoptimalizálás és domain választás

Kereősoptimalizálás

Manapság, amikor egyre több cég jelenik meg az interneten és próbál előretörni az internetes ranglétrán egyre fontosabbá válli, hogy weboldalunk elől legyen a keresőkben. A keresők előnyben részesítik azt a domain nevet, amely tartalmazza a weblapra jellemző kulcsszót, illetve kulcsszavakat.

keresőoptimalizálásban minden számít egy kicsit, tehát ha van rá lehetőségünk, akkor domain választásnál vegyük figyelembe, hogy olyan domain nevet válasszunk, amely tartalmazza a működésünkre, szolgáltatásunkra legjellemzőbb kulcsszót, kulcsszavakat. De természetesen maradjon rövid a domain név és könnyen megjegyezhető. Gondoljunk arra is hogy ha le kell diktálnunk telefonba az ügyfélnek az email címünket.

Gyakorlati példa: Ha cégünk szobafestéssel foglakozik, akkor vegyük bele a festés szót a domain névbe és ne ragaszkodjuk a cégnév típusú domain névhez. De nyugodtan megvásárolhatja a cégnév domain nevet és 301-es redirrecttel átirányíthatja, így ha valaki rákeres a cég nevére a keresőbe, akkor is megtalálja a weboldalát. Ha esetleg ékezetes domain nevet szeretnénk vásárolni, akkor mindenképpen vásárolja meg az ékezet nélküli párját is. A böngészőbe ugyanis ezt a látogató soha nem fogja közvetlen beírni, mert az ékezetes domain így néz ki: például a szobafestés ékezetes megfelelője: xn--szobafests-j7a.hu.

A hatékony keresőoptimalizálás miatt ezeket mindenképpen vegye figyelembe a domain regisztrációnál.

 

Kérje tanácsunkat, mert ingyenes!

By Kuruc Monika

Vélemény, hozzászólás?

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.