Az izomhúzódás kezelése összetett feladat

izomhúzódás kezelése

A probléma megjelenése után fontos, hogy azonnal megkezdődjön a terápia. Az izomhúzódás kezelése sokféle eljárással történhet, a panaszok mértékétől függően. Elsősorban koncentrálni kell arra, hogy minél többet pihentesse az érintett testrészt, hiszen így felgyorsítható a regenerálódási folyamat. Minden sporttevékenységet azonnal abba kell hagyni, nehogy komolyabban megsérüljön és szakadás történjen. A meleg vizes borogatással is sokat javíthat az állapoton, mivel élénkíti a vérkeringést. A felgyorsult véráramlásnak köszönhetően, több tápanyag és oxigén jut a sejtekhez. Az izomhúzódás kezelése görcsoldó krémekkel is eredményes.

Sokan a lökéshullám terápia mellett döntenek, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen azonnal beindítja a regenerálódást. Kúraszerűen történik, ami azt jelenti, hogy több alkalommal kell elvégezni. A gyógyszertárakban fellelhető Varga Mozgás Plusz spray 30 féle gyógynövény kivonatát tartalmazza, amelyek mindegyike jól kiegészíti egymás hatását. Az egyik legfontosabb összetevője nem más, mint a gyulladáscsökkentő tulajdonságáról híres fekete nadálytő. Az izomhúzódás kezelése ezzel a fantasztikus készítménnyel kifejezetten sikeres. Amennyiben a gyógyszertárakban kapható termékek nem enyhítik az adott problémát, akkor mindenképpen forduljon szakemberhez!

A lábszag elűzése nem lehetetlen

Ez a bosszantó tünet nagyon kellemetlen helyzetet tud teremteni. A lábszag lényegében azért alakul ki, mert a bőrről az izzadtság nem tud elpárologni. A nedvesség remek élőhelyet biztosít a baktériumoknak, amelyek melléktermékei okozzák a nem túl előnyös illatot. Házi praktikákkal eredményesen fel lehet lépni ellene. Aki hajlamos az izzadásra, annak javasolt kerülni a csípős ételeket és a hagymaféléket. Biztosítani kell a végtagoknak a megfelelő szellőzést. Ez könnyen megtehető, ha természetes anyagból készült, jó nedvszívó zoknit vagy harisnyát választ. A lábszag elűzésére remek lehetőséget kínál a szódabikarbóna.

Nem csupán a kellemetlen bűzt szünteti meg, hanem normalizálja a bőr pH-értékét is. Lábfürdőt kell készíteni belőle, ami nem egy bonyolult feladat. 4 liter langyos vízbe tegyen 3-4 evőkanál szódát, majd áztassa benne a végtagokat körülbelül 20 percen keresztül! Ha ezt a módszert megismételni minden este, akkor a lábszag biztosan nem fog jelentkezni. A fekete tea filter szintén hasznos lehet. Az áztatás során kioldódó savak hatékonyan veszik fel a harcot a baktériumokkal szemben és megszüntetik az izzadást. A fertőtlenítő hintőpor is beválhat, hiszen egész nap szárazon tartja a végtagokat. Ne engedje, hogy a lábszag megkeserítse az életét!

By Tivadar Csapási

Vélemény, hozzászólás?

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.