Kiváló eredményt nyújt a bitumenes aljzat szigetelés

bitumenes aljzat szigetelés

A modern technikai megoldásoknak hála már ki lettek küszöbölve azok a körülményes hibák, amik régebben problémát okoztak a különféle építmények használata során. A beton megjelenésével komoly átalakulás vette kezdetét ezen a területen. Bár többnyire univerzális építőelemként alkalmazták azért megvannak a maga negatívumai. Megfelel alapok, falak, mennyezetek, padlószerkezet kiképzésére, de a bitumenes aljzat szigetelés hasznos kiegészítője. A beton hátránya, hogy alapvetően egy szivacsos, pórusos szerkezetű anyag, ami esélyt ad a nedvességnek a szivárgásra.

Ennél fogva a beltérben penészedés esélyét veti fel a nedves vizes környezet, valamint a fagyhatásnak kitett részeken a szerkezet romlása sem kizárható. A bitumenes aljzat szigetelés révén ugyanakkor távol tartható a nem kívánt vizesedés. Ezen megoldás keretében minden beton elemegység hatékonyan kezelhető. Természetesen nem mindegy, hogy lapos tetőt, alépítményt, vagy földszinten lévő padlószerkezetet kell kezelni. A víznyomás mértéke mindig meghatározó. A bitumenes aljzatszigetelés elvégezhető 1 vagy több rétegben függően attól, hogy mennyire kitett a felület a hatásoknak.

A hun.sika.com weboldalon részletes termékismertető mellett található rétegrend leírás a különféle helyzetekre vonatozóan. Az alapos tervezést követően a bitumenes aljzat szigetelés gyakorlati elvégzése már szinte gyerekjáték, amennyiben a meghatározott műveletek, szabályok betartása megvalósul. Megéri adni a részletekre, mert így a kívánt végeredmény nem marad el és a nedvesség kizárása könnyen elvégezhető.

By Kuruc Monika

Vélemény, hozzászólás?

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.